USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Bakan Çavuşoğlu'na "dostum" diyen “Rusların Tarkan’ı” şarkıcı Russo’dan Türkiye için küstah sözler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile defalarca poz verip, “dostum" diye bahseden Rusyalı sarkıcı, Türkiye için küstah sözler sarfetti. Türkiye’den bir sponsor desteği olduğu da iddia edilen ermeni şarkıcı, “Türkler yaramaz” dedi

Bakan Çavuşoğlu'na "dostum" diyen “Rusların Tarkan’ı” şarkıcı Russo’dan Türkiye için küstah sözler
05-03-2021 10:02
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye’deki bir sponsor tarafından destek aldığı belirtilen “Rusların Tarkan’ı" olarak bilinen ünlü şarkıcı Avraam Russo, Türkiye aleyhine küstah ifadeler kullandı.

Erkramas” adlı Ermeni haber portalına göre, Russo yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ermenistan'ın iç işlerine karışmaması gerektiğini iddia etti.

Suriye doğumlu Ermeni asıllı ünlü Rus şarkıcı Russo, "Bugün Ermenistan'da olanlar bekleniyordu. Karabağ'da anlaşılmaz bir savaş yaşandı... Rusya'nın buradaki rolü neydi? Paşinyan'ın (Ermenistan Başbakanı Nikol) durumu belirsiz. Ama en önemlisi, Türkiye ne zamandan beri Ermenilere akıl, nasihat veriyor? Paşinyan için ayağa kalkıyor. Ermenistan'da demokrasi konusunda çok mu endişeli? Kendi demokrasilerine baksınlar. Bugün Kürtlerle ilgili neler yaşanıyor?" diyerek küstah ifadeler kullandı.

“ÇAVUŞOĞLU İYİ DOSTUM…” DEMİŞTİ…

Kökleri Türkiyeli olduğunu bilinen Russo, daha önce yaptığı bir açıklamasında, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için "İyi dostum" ifadesini kullanmıştı. 2018 yılında, Uluslararası “MITT” Moskova Turizm Fuarı’nda Alanya standını Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve sanatçı Russo birlikte ziyaret etmişti. 

Russo, burada sahne alarak Türkçe şarkı da söylemişti. 

MOSKOVA’DA YAN YANA VERİLEN POZ…

2012 yılında da Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Moskova Turizm Fuarı'nı ziyaret eden Russo, "Daha önce Çavuşoğlu'nun davetiyle Alanya'yı ziyaret ettim ve Alanya'yı çok seviyorum" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE’DEN PARA ALDI, TÜRKLER YARAMAZ DEDİ!..

Bu arada, Rusya'nın en çok okunan günlük gazetelerinden Moskovski Komsomolets (MK) gazetesinin bir makalesinde, Russo ile mahkemelik olan ünlü Rus sanat yapımcısı İosif Prigojkin ise şu iddialarda bulunmuştu:

-İosif Prigojkin

"Russo, Türkiye'den bir sponsordan para aldı. Ve sonra da Türklerin yaramaz olduğunu söylüyor. Bunu nasıl yapabilir? Onu dürüst olmayan biri olarak tanımlayabilirim."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ