Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcı Ali Babacan, ”Çözüm süreci herkesin etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır' dedi.
Hatay’da düzenlenen AK Parti, Mahalle temsilcileri toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcı Ali Babacan, ”Çözüm süreci herkesin etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır' dedi.
Hatay’da düzenlenen AK Parti, Mahalle temsilcileri toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iktidarları döneminde ülkenin çok önemli ekonomik reformlar gerçekleştirdiği ve kalkınma yolunda büyük mesafeler aldığını söyledi. 2002’nin Türkiye’si ile bugünün Türkiye’sinin birbirinden çok çok farklı olduğunun altını çizen Babacan, 'İktidara geldiğimizde 230 milyar dolarlık milli gelirle biz teslim aldık. Geçen yıl 800 milyar dolar gibi bir milli gelire ulaştık. 36 milyar dolar ihracattan 160 milyarlık ihracata ulaştık. Türkiye her alanda gelişti kalkındı. Türkiye’nin eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri çok farklı noktaya geldi. Türkiye bir sanayi ülkesi oldu. Ama tarımı da unutmadık. Şu anda Türkiye tarımsal üretimde dünyada 7’inci ülke konumunda. Gelen turist açısından baktığımızda dünya’da 6’ıncı ülke. Her alanda kalkındık yeter ki dostluk olsun kardeşlik olsun. Birlik olsun beraberlik olsun. Farklılıkların bir arada yaşayacağı ve farklılıkların bir zenginlik olduğu bir anlayışla hep beraber komşularımıza vatandaşlarımıza sarılalım, beraber aynı amaçla yürüyelim ve hep beraber ülkemizi kalkındıralım' dedi.
Ortadoğu’da yaşanan olaylara da değinen Babacan, şöyle devam etti:
”Hemen sınırın öteki tarafından gelen kardeşlerimize bakalım. Oradaki yaşanan zülmden gelen kardeşlerimizin anlattıklarına bakalım. Birlik beraberlik olmayınca demokratik bir sistem olmadıktan sonra ülkede istikrar olmadıktan sonra bir ülke ne hale geldiğini görüyorsunuz. Bizim her gün yüreğimiz parçalanıyor. 300 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetti. milyonlarca göçmen var. Irak’a gidiyorsunuz, büyük bir istikrarsızlık var. Mezhep odaklı bir anlayışının ’Ben Irak merkez hükümetiyim’, ’Ben şii bir başbakanıyım ve sadece şiilerle ilgilenirim’ demenin sonucunu şu anda bu ülkede görüyorsunuz”.
Çözüm süreciyle yaşanan gelişmelere değinen Ali Babacan, “Çözüm sürecinin özü nedir arkadaşlar, çözüm süreci T.C vatandaşı olan herkesin etnik kökeni, mensubu olduğu din ne olursa olsun herkesin özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır. Bir de devletin tüm vatandaşlara aynı samimiyetle yaklaşmasıdır. Vatandaşlığın temelinde birlik, beraberlik, kardeşlik var. Bunun için mücadele verdik ve hamdolsun güzel sonuçları da alıyoruz. Aslında bu topraklar tarihimize baktığımızda hep bir arada kalmaktan bir arada olmamızdan kaynaklı, beraberliğe bağlı bir huzur ve kardeşlik ortamını yaşatmıştır” dedi.
dikGAZETE -