İSTANBUL
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Harvard Üniversitesi'nde kurulan sistemin benzerine sahip ve Türkiye'de örneği olmayan, öğrencilerin hem sınıflarda fiziksel olarak bulunabileceği hem de derslere dışarıdan çevrim içi olarak bağlanabileceği BAU Hibrit Eğitim Merkezi'nin detaylarını anlattı.
Salgın süreciyle birlikte tüm eğitim sistemlerinin hibrit eğitime dönüşeceğini belirten Karadeniz, "Hem online hem de yüz yüze sistemlerin bir arada kullanılacağı bir hibrit eğitim dönüşüm sürecine aslında tüm dünya geçmek üzere.
Türkiye'de de böyle bir dönüşüm süreci olacak. Bu süreçte yenilikçi fikirlere ve yeni teknolojilere ihtiyaç var.
Bu yeni teknolojilerin doğru bir tasarımla eğitimde kullanılmasına ihtiyaç var. BAU Hibrit Eğitim Merkezimiz de 'bu süreçle ilgili nasıl bir eğitim olacak, yeni teknolojiler bu sürece nasıl entegre edilecek', bu yeni fikirlerin hayata geçmesini sağlayacak." şeklinde konuştu.
Buradaki altyapıyla beraber sadece üniversite eğitimi değil, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite sonrası eğitim için de tüm tasarımların yapılacağını aktaran Karadeniz, "İçerikler üretilecek ve bunların ölçme değerlendirmeleriyle ilgili süreçler de tasarlanacak.
Aslında hem danışmanlık veren hem içerik üreten hem de yeni iş fikirlerini ortaya çıkaran bir merkez gibi düşündük. Bu merkezin içerisinde aynı zamanda startuplara da yer vereceğiz." dedi.
"Hem startupların hem de Ar-Ge çalışmalarının merkezi"
Prof. Dr. Şirin Karadeniz, özellikle eğitim teknolojileri alanında iş fikirleri olan gençlere bu merkezi açtıklarını belirterek, "Aynı zamanda sektördeki eğitim kurumları ile özel sektörle iş birliğini sağlayarak onlara yenilikçi teknolojilerle eğitim teknolojilerini geliştirmelerini sağlayacağız.
Örneğin, yapay zekayı kullanarak bir mesleki eğitim geliştirmek isterlerse buna ilişkin hem altyapıyı hem danışmanlığı hem de alan uzmanlığını burada bulabilecekler. Böylece iş fikirlerindeki teknoloji ve yatırım seviyesi hazırlıklarını yükseltebilecekler.
Belki de müşterilerine ulaşabilecekler. Çünkü biz yeni bir eğitime doğru geçerken yeni fikirlere ihtiyacımız var." diye konuştu.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com