USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji ve Girişim Kenti kapılarını öğrenci projeleriyle açtı

Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAU), girişimcilik, teknoloji ve bilim alanlarında geleceğin projelerini hayata geçireceği BAU Teknoloji ve Girişim Kenti'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji ve Girişim Kenti kapılarını öğrenci projeleriyle açtı
21-04-2021 13:47
Google News

Teknoloji transferine yardımcı olacak ve ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin Türkiye'ye girişini hızlandırarak teknolojik altyapı sağlayacak olan BAU Teknoloji ve Girişim Kenti'nin açılış etkinliği, kentte yer alan BAU Future Campus'te yapıldı.

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, açılışta yaptığı konuşmada, Teknoloji ve Girişim Kenti'nin BAU Global'in yeni bir girişimi olduğunu belirterek, "Burası, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin, sektörün buluşabileceği, birlikte ürün geliştirebileceği bir laboratuvar şehri. Buradaki yapılacak olan eğitim öğretim interdisipliner bir ortamda gerçekleşiyor. Aynı zamanda burayı dünyaya da açılan bir yer olarak görüyoruz. Artık öğrencilerimiz, üniversitelerimiz alışılagelmişin dışında bir paradigma değişimine giderek daha çok uygulamanın içerisinde bir eğitim öğretimi sürdürecekler." dedi.

"Teknoloji ve Girişim Kenti'ni bütün öğrencilere açıyoruz"

İçerisinde laboratuvarları olan, startupların kurulduğu, akademisyenlerin bulunduğu ve özellikle son sınıf, master, doktora derecesindeki öğrencilerin birlikte çalışabileceği bir kent kurduklarını ifade eden Yücel, "Türkiye'nin teknoloji geliştirmesi gerektiğine bunun da öncülüğünü üniversitelerin yapması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Üniversitelerimiz sadece teorik derslerle değil aynı zamanda uygulamanın içerisinde ve sektörle iç içe olsun, öğrenci, sektör ve akademisyenlerden danışmanlıklar alarak burada mükemmel bir yapıya kavuşsun istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yücel, tarımdan hukuka kadar her şeyin sanal alemde yapılabileceği şekilde teknolojinin her alana girdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çok yakında 5G teknolojisinin geldiğini düşünün. Bunların değişimini gördüğümüz zaman bizim geri kalmamamız lazım. Çünkü yapay zeka artık dünyaya hakim olmak için şart ama dünyaya hakim olamazsak yapay zeka bize hakim olacaktır. Bunlar da ileride bir dijital diktatörlükler getirebilir, getirmesin diyoruz. Gençlerimizi buna göre yetiştirelim istiyoruz. Teknoloji ve Girişim Kenti'ni sadece BAU'nun öğrencilerine değil bütün öğrencilere açıyoruz. Global anlamda burası bir merkez olsun istiyoruz. Öğrencilerimiz, BAU Global'in yurt dışındaki kampüslerinde, Washington'da, Berlin'de, İngiltere'deki yerlerinde de fikirlerini, düşüncelerini gidip anlatma fırsatı bulsunlar istiyoruz. Global anlamdaki yatırımcıları da çağırarak buradaki fikirleri, uygulamaları gelip görsünler istiyoruz."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ