USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Bağdat'ın kahvaltı tabağı 'Kahi Tatlısı'

Irak'ın başkenti Bağdat'in Sadun caddesinde bulunan kadim "Urfali Kahi", her sabah müşterilerine kahvaltının vazgeçilmezi olarak kabul edilen "Kahi Tatlısı" hizmeti sunuyor. - Anadolu Ajansı

Bağdat'ın kahvaltı tabağı 'Kahi Tatlısı'
10-05-2017 18:47
Google News

BAĞDAT - Haydar Hadi

Irak'ın başkenti Bağdat'in Sadun caddesinde bulunan kadim "Urfali Kahi", her sabah müşterilerine kahvaltının vazgeçilmezi olarak kabul edilen "Kahi Tatlısı" hizmeti sunuyor.

"Urfalı Kahi" işletmesi Bağdat'ın merkezi Bab eş-Şarki semtindeki eski apartmanın caddeye bakan zemin katında bulunuyor. Kahi hamuru, bir gün önceden hazırlanıp bekletiliyor. Burada her gün sabah 05.00 ile 10.00 arası özel hamurla üretilen şerbetli kahi tatlısı, taş fırında itinayla pişirilip müşterilere servis ediliyor.

Bağdatlılar, lezzetli bulduğu Urfalı Kahi'ye büyük ilgi gösteriyor.

Urfalı Kahi'nin işletmecisi Hacı Ahmed Sufi, "Bu işi babamdan devraldım. Burası 1957'de açıldı. Burada babamın yanında çalışmaya başladım. Bağdat'ın en eski, Irak'ın da en iyi kahicisiyiz." dedi.

Bağdat'ta vatandaşların, tatlı olmasına rağmen kahiyi kahvaltı olarak da tükettiklerini vurgulayan Sufi, "Kahi, özel yağla yapıyoruz ve üzerine bol şerbetle isteğe göre kaymak ekliyoruz. Kahvaltı da yenildiğinde yaklaşık yarım gün insanı tok tutuyor. Kahi, Irak ve özellikle Bağdat'ın en ilgi gören kahvaltı yiyeceğidir." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ