USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycan’dan eğitim için geldi, bitkisel ürünler üretip şirket kurdu, şimdi hedefinde ihracat var!

İşte, Gülşen Kasımzade’nin Türkiye’deki başarı hikayesi Azerbaycan’dan Türkiye'ye eğitim için gelen Kasımzade, hobi olarak başladığı işinde bugün ihracat hedefi ile doğal ürünler yapan bir şirketin sahibi

Azerbaycan’dan eğitim için geldi, bitkisel ürünler üretip şirket kurdu, şimdi hedefinde ihracat var!
27-08-2019 06:03
Google News

Fuad Safarov, ÖZEL HABER

1990'lı yıllarda devlet burslusu olarak Türkiye'de eğitim alan Azerbaycan uyruklu Gülşen Kasımzade, bugün Antalyamerkezli Çınar Doğal Kozmetik şirketinin sahibi.

Kasımzade, bugün Türkiye vatandaşı ve dünyanın bir çok ülkesine kendi ürünlerini satmayı planlıyor.

"Kendimi bildim bileli alternatif tıp, doğal yaşam ve doğal kozmetikle ilgileniyorum” diyen Kasımzade, dikGAZETE.com’a şunları söyledi:

"2 sene önce hobi olarak doğal bitkisel krem ve sabun yapmaya başladım. Çevremden aldığım pozitif geri dönüşler bunu artık iş olarak yapmam konusunda bana destek oldu. 

Böylece, 2019 Nisan ayında şirketimi kurdum. Şu anda üretim kapasitem günde 50 sabun, 30 krem. El yapımı ürünler ürettiğim için, seri üretimden farklı olarak sayı düşük. Fakat bu, satış ve talep doğrultusunda artırılabilir. 

Doğal ürünler olduğu için belli raf ömrü vardır ve bu yüzden talepten fazla üretim yapmıyorum."

Üretim sürecine de değinen Gülşen Kasımzade, bu konuda şu bilgileri verdi:

"Ürün yelpazemiz; 16 çeşit sabun (Lavanta, Aloe Vera, Defne ve Isırgan, Bal ve Süt, Kil, Yosun, Sabunazik, Çörekotu, Aloe ve Biberiye, Hindistan Cevizi, Zeytinyağı, Akneye Son, Gül, Aspir, Tarçın, Güvekov), sıvı sabun, 4 çeşit krem (Kuru Ciltlere Hassas Bakım Kremi, Normal Ciltlere Bakım Kremi, El ve Vücut Kremi, Güneş Kremi) ile masaj yağı. 

Sabunlarımızın temel hammaddesi  saf soğuk sıkım sızma zeytinyağı. 

Bunun yanında, amaca uygun olarak diğer bitkisel yağlar kullanılmakta. Ürünlerimiz tamamen bitkisel yağlar, özler kullanılarak el yapımı olarak üretilmektedir. 

Ürünlerimiz paraben, SLS, petrol yan ürünleri, hayvansal yağ, tuz, alkol, koruyucu içermez. Ürünlerimizin kaliteli, sağlıklı ve amaca uygun olması için, kullandığımız yağların ve hammaddelerin önemi çok büyük. Bu yüzden bazı yağları ve ekstraktları kendim yapıyorum. 

Dışarıdan temin ettiğim hammadde ve yağların kalitesi sertifikalandırılmış olanları tercih ediyorum. 

Sabunlarımız soğuk prosesle üretilmekte. Bu yöntemde ısıtma işlemi olmadığı için yağlar ve ekstraktlar özelliklerini kaybetmezler ve üretim sonrasında sabunların üzerine üretim tarihi basılır. 

Bu; Tüketiciye üründen tam fayda sağlayabileceği raf ömrünü gösterir. Ayrıca, kullandığımız ambalajlar da, ürünlerimiz kadar çevreye duyarlı. Sentetik ambalajlar değil, doğada çözülebilir doğal ambalaj kullanıyoruz. 

Sloganımız: Cilt Bakımınız İçin Doğal Ürünler Kullanarak; Hem Sağlığınızı, Hem de Doğayı Koruyun. 

Tüketicilerimizden aldığımız olumlu yorumlar bizi daha da motive ediyor, yapıcı eleştiriler daha iyi olmamız için projeler üretmemize sebep oluyor."

RUSYA'YA İHRACAT İLK HEDEFLERİMİZ ARASINDA...

Ürünlerini www.doganinsihri.com adlı internet sitesi üzerinden satışa sunduklarını anlatan Kasımzade, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin her yerine ulaştırabiliyoruz. Ayrıca, müşterilerimiz ve doğal yaşamla ilgilenen herkes, facebook ve instagram sayfalarımızdan bizi takip edebiliyorlar. Henüz ihracata başlamadık, fakat en yakın zamanda ihracata başlayacağız.

Başta Azerbaycan olmakla Türk Cumhuriyetlerine, Rusya’ya ihracat ilk planlarımız arasında. 

Ben biyoloji uzmanıyım. Ürünlerimizin kalitesi, özel formulasyonlar, amaca yönelik ürün geliştirmek öncelik hedeflerim arasında. 

Satış stratejilerimizi geliştirmek, daha fazla tüketiciyi doğal kozmetik ürünlerimizle buluşturmak ve ihracatla dünyaya yayılmayı hedefliyoruz."

DOĞA MUCİZELERLE DOLU...

Kendisi ile ilgili kısa bilgi veren Kasımzade, "Azerbaycan doğumlu olduğunu ve 1992 yılında Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü kazanarak Türkiye’ye geldiğini ifade eden Kasımzade; kendisi ve işi hakkında ise şu bilgileri aktardı:

"Aileden hiçbir maddi destek almadan, sadece bursla okudum. Hem maddi, hem manevi açıdan çok sıkıntılar yaşadım. Ama her zaman zorlukların insanı geliştirdiği inancındayım. Bu yüzden inancımı kaybetmeden ve pes etmeden hep çalıştım.

Mezuniyetimden bu yana, çeşitli sağlık kuruluşlarında ve kozmetik sektöründe çalıştım. Şimdilerde en sevdiğim hobimi, iş olarak yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. 

Doğa mucizelerle dolu. Yüzyıllar önce insanoğlunun keşfettiği birçok bitkisel çözümler bugün bilimin de onayını alarak kozmetikte, ilaç sanayide kullanılıyor. 

Biz doğayı saf, temiz, katkısız olarak çözüm ortağımız yapmayı amaçladık. Doğayı, bilgi ve deneyimlerimizin ışığında doğal güzellik, bakım, problemlere bitkisel çözüm arayanlara sunuyoruz."

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ