USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycan, Rus muhabirin "Ankara desteği" sorusuna nasıl karşılık verdi!

Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Bülbüloğlu, Rus muhabirin Azerbaycan’a "Ankara desteği" ile ilgili sorusuna bakın nasıl karşılık verdi…

Azerbaycan, Rus muhabirin "Ankara desteği" sorusuna nasıl karşılık verdi!
15-07-2020 07:19
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki silahlı çatışmalarla ilgili Rus muhabirinin "Ankara'nın Bakü'ye desteğini" sorması üzerine "Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olması yeni bir şey değil" yanıtını verdi.

Rus Nezavisimaya Gazeta gazetesine konuşan Azerbaycan Büyükelçisi Bülbüloğlu, Ermenistan provokasyon amaçla sınırda Azerbaycan mevzilerine saldırdığına işaret etti. Rus muhabirin, "Ankara Bakü'ye askeri dahil her türlü yardım ve destek vereceğini açıkladı" sorusu üzerine Azerbaycan Büyükelçisi Bülbüloğlu şunları söyledi:

 "Bu haber olarak yeni bir şey değil. Türkiye her zaman ve çatışmaların arttığı bugün de Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne destek verdiğini açık şekilde duyurdu, açıkladı. Rusya, İran, Türkiye ve diğer devletlerin dışişleri bakanları ve uluslararası kuruluşlar da dahil olmak üzere dünyanın önde gelen ülkeleri endişelerini dile getirdiler."

Dünya kamuoyunun koronavirüsle mücadele ettiği sırada Ermenistan yönetiminin Azerbaycan'a karşı provokasyon politikasını sert eleştiren Bülbüloğlu, ayrıca Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Karabağ ve çevresindeki 7 bölgeyi işgal ettiğini hatırlatarak, "Bu işgali asla kabullenmeyeceğiz!" mesajı da verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan ve biri generali olmak üzere 11 Azerbaycan askerinin şehit olduğu saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Azerbaycan'a Ermenistan tarafından yapılan saldırıları şiddetle kınadığımız belirtmek istiyorum. Vatanını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa diliyorum..Türkiye, kadim dostluk bağları ve kardeşlik ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan'ın hakkına, hukukuna, topraklarına yönelik her türlü saldırının karşısında yer almakta asla tereddüt göstermeyecektir" şeklinde konuşmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ