USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycan lideri merhum Haydar Aliyev ölümün 16. Yıldönümünde Moskova'da anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev, ölümün 16. Yıldönümünde Moskova'da sevgi ve saygıyla anıldı

Azerbaycan lideri merhum Haydar Aliyev ölümün 16. Yıldönümünde Moskova'da anıldı
15-12-2019 06:27
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev, ölümün 16. Yıldönümünde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen törende sevgi ve saygıyla anıldı.

Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçiliği tarafından Moskova’da Rusya Devlet Kütüphanesi’nin Doğu Edebiyatı Merkezi’nde düzenlenen törende, Azerbaycan Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili Dmitri Savelyov, Moskova Devlet Üniversitesi MGU rektörü Prof. Dr. Viktor Sadovniçiy, Azerbaycan Halk Yazarı Elmira Ahundova ile Rus ve Azerbaycanlı üst düzey konuklar hazır bulundu.

Anma etkinliği çerçevesinde, Azerbaycanlı yazar Ahundova'nın "Haydar Aliyev. Şahsiyet ve Dönem" adlı kitabının sunumu da yapıldı.

Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Bülbüloğlu, yaptığı konuşmada, Moskova’nın Haydar Aliyev’in yaşamında özel bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

Bülbüloğlu; “Moskova’da SSCB Başbakan Birinci Yardımcısı, Sovyetler'in en üst düzey kurulu Politbüro’nun bir üyesi ve SSCB’nin liderlerinden biri olarak görev yaptı. Haydar Aliyev o zamanlar yaklaşık 30 bakanlıktan sorumluydu ve bazı felaketler ya da trajediler meydana geldiğinde Devlet Komisyonu başkanlığına da atandı. Ve Haydar Aliyev bu felaketler yaşandığında orada bulunan insanların aileleri ile buluştu ve ilgi gösterdi" diyerek Aliyev'i her zaman sevgi ve saygıyla anacaklarını vurguladı.

Büyükelçi Polad Bülbüloğlu kendi siyasi, sanat hayatında Haydar Aliyev'in önemli rol oynadığını da belirtti.

Törende diğer konuşmacılar da Haydar Aliyev'in 20. yüzyılda dünyanın önemli siyasi liderlerinden biri olduğunu kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Foto: Vestnik Kavkaza haber ajansı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ