USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği'nden Yahudi kasabasına anlamlı ziyaret

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği, ülkenin kuzeyinde bulunan Kırmızı Sloboda adlı Yahudi kasabasına anlamlı bir ziyarette bulundu

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği'nden Yahudi kasabasına anlamlı ziyaret
17-08-2021 22:42
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği, ülkenin kuzeyindeki Kırmızı Sloboda adlı Yahudi kasabasına anlamlı ziyarette bulundu.

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği Genel Sekreteri Alibaşir Aliyev, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, heyetin Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Guba bölgesine bağlı Kırmızı (Yahudi) Sloboda kasabasına resmi ziyaret yaptıklarını kaydetti.

Alibaşir Aliyev, "Bu ziyaret çerçevesinde kasabada Azerbaycan'ın ulusal lideri, Milli Önder Haydar Aliyev Merkezi, Şehitler Sokağı, Dağ Yahudileri Müzesi, Yahudi Bilgi Merkezi, sinagog ve Yahudi din kolejini ziyaret ettik. Bu arada, Azerbaycan halkının ulusal Lideri Haydar Aliyev'in, Guba bölgesinin kalkınmasına ve millî ve dini kimliklerine bakılmaksızın vatandaşlar arasında dostluk ilişkilerinin gelişmesine çok önemli katkılarda bulunduğu kaydedildi" dedi.

Ziyaretin, Uluslararası İsrail-Azerbaycan Derneği "Aziz"in desteğiyle, Gençlik Toplumsal Teşkilat "ALEF"in Azerbaycan Temsilcisi olarak yapıldığı da kaydedildi. Heyete Alibaşir Aliyev başkanlık yaparken, ayrıca, Azerbaycan'daki ALEF Teşkilatı başkanının danışmanı Abuzar Salamov, Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği'nin İsrail Temsilcisi Rafael Nabizade, Birliğin İsrail Temsilcisinin danışmanı Avaz Mammadov ve siyasi analist, siyasi bilimcisi İlyas Hüseynov da yer aldı. Gençler, Dağ Yahudileri Müzesi Başkan Yardımcısı Pesah Davidoviç İshakov ve diğer yetkililer ile de görüştü şükranlarını iletti.

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği, kasaba yönetimi ve insanlarıyla da görüşerek faydalı işbirliği olanaklarını masaya yatırdı. Albaşir Aliyev, bu tür ziyaretlerin faydalı olduğunu da önemle vurguladı.

Bu arada, dikGAZETE'ye konuşan Uluslararası Dağ Yahudileri Yardım Vakfı "STMEGI" ve ALEF Temsilcisi Abram Ihiilov da yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerin halklar dostluğu adına büyük önem arz ettiğini ifade etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ