USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türk hekimleri bize yardıma geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Koronavirüsle mücadele için Türk hekimlerinin de Azerbaycan’a yardıma geldiğini belirtti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türk hekimleri bize yardıma geldi
07-08-2020 00:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, koronavirüsle mücadele bağlamında Türk hekimlerinin de Azerbaycan'a yardıma geldiğini kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan'da koronavirüsle mücadele için alınan tedbirler ve sosyo-ekonomik durumla ilgili olarak video formatta yapılan toplantıda halkın sağlığının en önemli konu olduğunu vurguladı.

Koronavirüsle mücadele bağlamında Türkiye'den de hekimleri davet ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Aliyev, "Şu anda birkaç ülkeden doktorlar davet edildi ve Azerbaycan'da hastaları tedavi ediyorlar. Türkiye, Rusya, Küba, İtalya ve Çin'den doktor ekipleri Azerbaycan'a geldi, şimdiden faaliyetlerine başladılar. Tabii bu bizim için ek fırsatlar oluşturmakta. Bu ülkelerdeki sağlık sektörü gelişmiş durumda, orada çok fazla tecrübe birikimi söz konusu. Aynı zamanda tabii ki hastaları tedavi etme ve deneyim alışverişi konuları da burada bir bütün olarak gerçekleştirilmekte" dedi.

Aliyev sözlerine şöyle devam etti: "İnsan sağlığının korunması için gerekli tüm tedbirler alınmaya devam edilecek. Defalarca söyledim ve bir kez daha vurguluyorum: Bizim için asıl önemli olan insanların yaşamı ve onların sağlığıdır! Bunu da tüm Azerbaycan halkı biliyor" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, koronavirüsle mücadele bağlamında gereken tüm önlemlerin almaya devam ettiklerini ve günlük vaka sayısının da artık giderek azalmaya başladığına  dikkat çekti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ