USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: En az 100 yıl daha Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatı yapacağız

Şah Deniz sahasındaki sevkiyatlara dikkat çeken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “En az 100 yıl daha Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatı yapacağız” dedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: En az 100 yıl daha Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatı yapacağız
13-08-2020 00:10
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şah Deniz sahasından en az 100 yıl daha Türkiye'ye doğalgaz sevkiyat yapacaklarını açıkladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Aliyev, “Tabii ki, bugün ana odak noktamız Güney Doğalgaz Koridoru inşaatının tamamlanmasıdır. Bu, dördüncü ve son TAP projesidir. Sonuç olarak, birkaç ay içinde 3.500 kilometre uzunluğundaki birbiriyle bağlantılı üç gaz boru hattının inşası tamamen tamamlanacak ve Avrupa sahasına doğalgaz sağlanacaktır" dedi.

Güney Doğalgaz Koridoru'nun tamamen faaliyete başlayacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Aliyev, "Bu bizim için çok önemli ve bence tarihi bir olay çünkü Şah Deniz sahasının tam anlamıyla gelişmesini sağlamamıza imkan verecek" dedi.

Güney Doğalgaz Koridoru projesinin Azerbaycan'ın enerji politikası açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Aliyev, şunları söyledi:

"Ancak bugün enerji politikamız ülke çıkarlarını tamamen güvence altına alıyor. Şah Deniz sahası, Azerbaycan'a ve ortak ülkelere en az 100 yıl daha doğalgaz sevkiyatı yapacak.

Aynı zamanda ihracat coğrafyasını da genişleteceğiz. Şah Deniz'den doğalgaz, Gürcistan, Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya'ya tedarik edilecek.

Arnavutluk'ta bir doğalgaz şebekesi oluşursa, o zaman Arnavutluk bizim doğal ortağımız olur, oraya da doğalgaz ihraç edebiliriz. Diğer komşu ülkelere, Balkan bölgesi ülkelerine de doğalgaz tedarik etmek mümkün olacak."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ