USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aynalara küsmüştü artık ondan mutlusu yok

Çocukluğundan beri hep kilolu olan ve aynalara küserek mutsuz bir yaşam süren 21 yaşındaki Gizem Karataş üniversite eğitimi için geldiği Manisa'da 7 ayda büyük bir değişime imza attı. 95 kilodan 58 kiloya düşerek adeta bambaşka biri oldu.

Aynalara küsmüştü artık ondan mutlusu yok
07-01-2019 15:02
Google News

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Ekonomi Finans Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gizem Karataş (21), üniversitedeki ve yurttaki arkadaş çevresinin etkisiyle kilolarından kurtulmaya karar verdikten sonra büyük bir değişime imza attı. Manisa Diet Clinic Merkezi diyetisyenlerinden Selma Urhan'dan profesyonel destek alarak sadece 7 ayda 95 kilodan 58 kiloya inerek bel bölgesi 40 santimetre incelenen ve 36 bedene düşen Karataş'a yurtta birlikte kaldığı oda arkadaşı MCBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Başak Özdemir de büyük destek verdi.

Genç öğrencinin hayatını değiştiren Diyetisyen Selma Urhan, “Gizem bize başvurduğunda oldukça kararlıydı. Kilolarından kurtulmak istiyordu. Ancak ben yapabileceğine emin değildim açıkçası. Çünkü gençti, 19 yaşındaydı. Sosyal bir çevresi vardı, öğrenciydi, yurtta kalıyordu.

Tabii dışarıda yemek tüketiyorlardı. Onun için benim için çok zordu. Onu sürekli motive etmem gerekiyordu, ikna etmem gerekiyordu tabii. Ama Gizem beni yanılttı ve diyete uyumu süper oldu gerçekten. Örnek danışanlarımızdan birisi oldu Gizem. Öncelikle kan tahlillerini, sağlık durumunu değerlendirdim.

Beslenme alışkanlıkları, vücut analizi. Tüm bunları kriter alarak beslenme programını hazırladık. Aslında çok fazla katı bir diyet programı olmadı Gizem'in. İlk 3 ayda bir 18 kilosunu vermişti zaten. Çok iradeliydi gerçekten, her gün yürüyüşünü yaptı, ip atladı. Diyetinin dışında ekstra dondurma yedi, tatlı yedi, lahmacun da yedi. Toplamda 38 kilo verdi. 36 bedene düştü. Şu anda koruma sürecimiz devam ediyor. Artık her şeyden yiyip içebiliyor. Korkmadan yiyebiliyor, dengeleyebiliyor” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ