USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"AYM’nin kararına saygılıyız"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin, “Anayasa Mahkememizin kararına saygı duyuyoruz. Kişisel başvuru hakkını da getiren Ak Parti iktidarıdır” dedi. Başbakan Yardımcısı Elvan ve...

"AYM’nin kararına saygılıyız"
26-02-2016 14:07
Google News
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin, “Anayasa Mahkememizin kararına saygı duyuyoruz. Kişisel başvuru hakkını da getiren Ak Parti iktidarıdır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakanlık Merkez Binada düzenledikleri basın toplantısında 64. Hükümetin Eylem Planında yer alan reformların ve vaatlerin hayata geçirilmesi konusunda gelinen aşama hakkında açıklamalarda bulundu. Elvan ve Bozkır, toplantıda gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin dün akşam Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye edilmesiyle ilgili sorduğu soruya Elvan, “Anayasa Mahkememizin kararına saygı duyuyoruz. Kişisel başvuru hakkını da getiren Ak Parti iktidarıdır. Dolayısıyla benim şu aşamada söyleyebileceğim bunlar” ifadelerini kullandı.
Bakan Bozkır ise Başbakan Yardımcısı Elvan’ın ifadelerine katıldığını belirterek, “Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı kararlarına uymak, hükümetlerin ve bütün sistemin bir vecibesidir. Bu çerçevede Anayasa Mahkememiz bir bireysel başvuru hakkını kullanan iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gazetecimiz için bu kararı vermiştir. Bu da uygulanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİNİN YENİ KAZANDIĞI İVMENİN DE ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİNİ TEŞKİL ETMEKTEDİR. BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK DURUMUNDAYIZ”
Avrupa Birliği Zirvesinde 7 Mart tarihinde Türkiye’den nelerin beklendiğinin sorulması üzerine Bakan Bozkır, şunları kaydetti:
“Avrupa Birliği ile 11 yıl zarfında gerçekten sürecin tam olarak istediğimiz süratle ilerlemediği Türkiye’nin zirvelere davet edilmediği bir dönem yaşadık. Ancak 29 Kasım Zirvesi ile birlikte Sayın Başbakanımızın katıldığı 28 ülke liderlerinin katıldığı zirveyle birlikte yeniden enerji kazanmış bir ilişki yaşıyoruz. Çok sağlıklı biçimde ekonomi alanında, enerji alanında, gümrük birliğini güncellemesi bakımından, vizelerin kalkması bakımından ve siyasi sürecin çok daha etkinleştiği bir dönem yaşıyoruz. Bunun da önemli parçalarından bir tanesi Türkiye AB Zirvelerinin yılda en az iki kez gerektiği takdirde daha sık olarak toplanmasıdır. 29 Kasım Zirvesini takiben bölgemizdeki gelişmelerin değerlendirilmesi illegal göçle mücadele konusunda ortak atılmakta olan adımların gözden geçirilmesi gerektiği takdirde yeni kararların alınması ve bütün bu platformlarla ilgili ilerlemenin ne şekilde gerçekleştiğinin değerlendirilmesi amacıyla 7 Mart’ta Brüksel’de Sayın Başbakanımızın katılacağı 28 ülkenin liderlerinin yer alacağı bir zirve toplantısı gerçekleştirilecektir. Bu toplantı önemlidir. Türkiye AB ilişkilerinin yeni kazandığı ivmenin de önemli bir göstergesini teşkil etmektedir. Bu şekilde değerlendirmek durumundayız.”

“BİR YILLIK SÜREÇTE TAMAMLANMASI GEREKEN BİR EYLEM”
Siyasi partiler yasasına ilişkin değişiklikle ilgili son durumun sorulması ise Başbakan Yardımcısı Elvan, “Siyasi partiler yasasıyla ilgili eylem planımızda yer alan bir çalışma. Bir yıllık süreçte tamamlanması gereken bir eylem. Bununla ilgili olarak Adalet Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Muhtemelen yaza doğru bununla ilgili somutlaştığı takdirde ki somutlaşacak bakanlığımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu 3 ve 6 aylık programımız kapsamında bulunmuyor. 1 yıllık kapsamında bulunduğu için bu çalışma öncelikleri tabi ki 3 ve 6 aylıklara verdik. Buna rağmen Adalet Bakanlığında bu çalışma yürütülüyor” yanıtını verdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ