USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa sel baskınlarıyla mücadele ediyor

İsviçre'nin dağlık bölgelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çığ tehlikesi yaşanırken, Avusturya ve Romanya'da meydana gelen sellerde toplam 5 kişi hayatını kaybetti.

Avrupa sel baskınlarıyla mücadele ediyor
16-09-2024 10:47
Google News
Viyana/Bükreş/Cenevre
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Avusturya’da 3 gündür süren yoğun yağış başkent Viyana’da hayatı olumsuz etkiledi

Avusturya

Aşağı Avusturya Eyaleti İtfaiye Biriminden yapılan açıklamada, bölgede şiddetli yağışın yol açtığı sellerle mücadele çalışmaları sırasında bir itfaiyecinin öldüğü bildirildi.

Aşağı Avusturya Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner, benzerine rastlanmamış bir felaketle karşı karşıya olunduğunu belirterek, Aşağı Avusturya eyaletinin afet bölgesi ilan edildiğini bildirdi.

Mikl-Leitner, Aşağı Avusturya’da birçok yerde su baskınları nedeniyle tahliyelerin sürdüğünü, vatandaşların zor bir sınavdan geçtiğini, ülkenin diğer eyaletlerinden yardım talep ettiklerini söyledi.

Afet bölgesinde okullar tatil

Başbakan Karl Nehammer de sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, sel felaketinin etkili olduğu bölgelerde pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

Bu arada şiddetli yağmur başkent Viyana’da da etkili oldu.

Başkentte metro hatları su baskınları nedeniyle sınırlı hizmet verdi, bazı ilçelerde elektrik kesintileri yaşandı, Batı Otobanı da güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Romanya

Romanya Acil Durum Dairesince yapılan açıklamada, ülkenin Galati ve Vaslui beldelerinde etkili olan sel nedeniyle 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, yüzlerce kişinin ise tahliye edildiği belirtildi.

Galati'de yaklaşık 5 bin evin sel sonucu hasar aldığına işaret edilen açıklamada, ülke genelinde 19 beldenin yağış ve fırtınadan etkilendiği, çok sayıda ağacın devrildiği ve trafikte aksamaların yaşandığı aktarıldı.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin de dahil olduğu belirtildi.

Romanya Çevre Bakanı Mircea Fechet, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, metrekareye 160 litre yağmur düşerek ülkede nadir görülen bir afet yaşandığını söyleyerek, "Şu an tek yaptığımız şey daha fazla insan kurtarabilmek." dedi.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, "Avrupa'da giderek artan iklim değişikliğinin insanlar üzerindeki dramatik sonuçlarıyla yeniden karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Şiddetli yağışların diğer Avrupa ülkeleri Çekya, Polonya, Avusturya, Almanya, Slovakya ve Macaristan'da da etkili olduğu bilgisi paylaşıldı.

İsviçre

İsviçre Federal Meteoroloji ve Klimatoloji Ofisinden (MeteoSwiss) yapılan yazılı açıklamada, Alpler ve çevresindeki bölgelerde kar yağışının devam edeceği belirtildi.

Alplerin kuzey yamaçları, Graubünden ve Valais gibi kantonlarda kar kalınlığının hızla artmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, bu bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle çığ tehlikesine yönelik uyarının 4'üncü seviyeye (yüksek risk) çıkarıldığı vurgulandı.

Bu bölgelerdeki çığ riskinin yüksek olduğu gerekçesiyle halka uyarıda bulunulan yapılan açıklamada, son günlerde etkisini artıran kar yağışlarının devam etmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, bu akşam Alplerin orta kesimleri ile özellikle doğu kuzey yamaçlarında 1400 ila 1800 metre yükseklikteki bölgelere 5 ila 15 santimetre yeni kar yağmasının beklendiği bildirildi.

Bazı ölçüm istasyonlarında dün eylülün ilk yarısı için "en düşük günlük sıcaklıkların" kayıtlara geçtiği de açıklama da belirtildi.

Valais ve Graubünden kantonlarının yanı sıra İsviçre'nin orta bölgeleri, en yoğun kar yağışının görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor.

Graubünden kantonu yetkilileri, bölgedeki dağ yollarının bir kısmının çığ tehlikesi nedeniyle kapatıldığını bildirirken, sürücülere alternatif yolları kullanmalarını önerdi.

Yetkililer, dağ evleri ve kayak merkezlerine giden tüm yolların sıkı olarak denetlendiği ve çığ tehlikesine karşı önlemler alındığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ