USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

AVM sektörü “yerinde karar“ dönemiyle 2021'e daha pozitif bakıyor

İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk: "Alışveriş merkezleri yıl boyunca durağan dönemler yaşadı, buna rağmen yerinde karar dönemiyle birlikte sektör eski canlılığına tekrar kavuşacak"

AVM sektörü “yerinde karar“ dönemiyle 2021'e daha pozitif bakıyor
03-03-2021 12:16
Google News

İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, "Alışveriş merkezleri yıl boyunca durağan dönemler yaşadı, buna rağmen yerinde karar dönemiyle birlikte sektör eski canlılığına tekrar kavuşacak." ifadelerini kullandı.

İsfanbul Alışveriş Caddeleri açıklamasına göre, bazı şehirlerde AVM'lerin cumartesi günleri faaliyet gösterecek olmasının sektöre olumlu yansıması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kemal Baştürk, açık havada alışverişin getirdiği avantajlarla yeni dönemi karşılayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Alışveriş merkezleri yıl boyunca durağan dönemler yaşadı, buna rağmen yerinde karar dönemiyle birlikte sektör eski canlılığına tekrar kavuşacak.

Alışveriş merkezleri tüm dünyayı sarsan pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerin başından geldi. Tam bir yıldır kapalı, kısmi kapalı ve kısıtlı kapasite ile çalışmak perakende sektörünün ana gündemi oldu. Tüm bu yaşananlardan sonra bugünlerde yeni gündem ise tekrar açılma süreci.

Özellikle yeme-içme sektörünün uzun süreli kapalı kalması, sektör aktörlerini zora soktu. Daha önce yaşadığımız yeniden açılma sürecinden çok daha farklı tecrübelerle yeni dönemi karşılıyor olacağız.

Gerek tüm alışveriş merkezi aktörlerinin gerekse ziyaretçilerimizin 'pandemiyle yaşamak' konusunda daha bilinçli davranması gerekliliği yeni dönemin parolası olmalı. Yeniden açılma bir bitişin karşılığı değil, sadece bir felaketle birlikte nasıl yaşanması gerektiğinin pratiği olmalı."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ