USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

AVM'ler salgında ikinci dalgayı hazırlıklı karşıladı

"İnşallah en kötü senaryo gerçekleşmez ama buna da hazırlıklıyız. "

AVM'ler salgında ikinci dalgayı hazırlıklı karşıladı
27-11-2020 14:01
Google News

İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, "Umarım daha kötüye gitmeyiz ama mart ayından tecrübemiz var. O dönem de öncelikle yeme-içme sektörü kapanmıştı sonra da kiracılar kendilerini kapattıkları için AVM'ler pasif duruma düşmüştü. İnşallah en kötü senaryo gerçekleşmez ama buna da hazırlıklıyız." dedi.

Salgınla mücadele konusunda artık tecrübeli olduklarını vurgulayan Baştürk, şunları söyledi:

"Umarım daha kötüye gitmeyiz ama mart ayından tecrübemiz var. O dönem de öncelikle yeme-içme sektörü kapanmıştı sonra da kiracılar kendilerini kapattıkları için AVM'ler pasif duruma düşmüştü.

İnşallah en kötü senaryo gerçekleşmez ama buna da hazırlıklıyız. Açıkçası marttan beri hem perakende tarafı, hem kiracılar, hem de AVM yönetimleri dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri izleyerek alınacak tedbirler konusunda hazırlıklı olmaya başlamıştı.

O tarihlerde de ekim-kasım döneminde ikinci dalganın gelmesi üzerine neler yapılabilir senaryolarına çalışılıyordu. Tabi yine de zor bir süreç, şu anda yeme-içme sektöründe zorluk daha fazla."

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında AVM'lerin sadece saat 10.00 ve 20.00 arasında faaliyet gösterdiklerini anımsatan Baştürk, "İlgili düzenlemelere uyum çalışması yaptık. Restoran ve kafelerin sadece paket servis ve gel götür tarzında hizmet vermelerine olanak tanındı.

Bu, AVM'ler için son derece önemli olan yeme-içme sektöründe eskiden olduğu gibi insanların gelip masada oturarak yiyebilecekleri ortamın olmaması anlamına geliyor, biz de o alanları kullanıma kapattık." diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ