USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

ASRİAD Genel Başkan Yardımcısı Uysal'dan “plastik ham madde fiyatları çarkları durdurdu“ açıklaması

"Plastikteki fiyat artışları, içtiğimiz sudan marketlerdeki gıda ürünlerine, tarımdan hazır giyime, otomotivden beyaz eşyaya...

ASRİAD Genel Başkan Yardımcısı Uysal'dan “plastik ham madde fiyatları çarkları durdurdu“ açıklaması
10-03-2021 13:32
Google News

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkan Yardımcısı ve Plastik Sektör Komisyon Başkanı Mehmet Uysal, plastik ham maddesinde yaşanan yüzde 100'ün üzerindeki fiyat artışlarının, petrokimya üreticisi konumundaki kartellerin salgın sürecini bahane göstererek fabrikalardaki üretimi durdurması ve arzı kısması sonucu ham maddenin piyasada azalmasından kaynaklandığını belirtti.

ASRİAD açıklamasında görüşlerine yer verilen Uysal, plastik sektöründe, özellikle yurt içi piyasada yaşanan fiyat artışları ve ham madde sıkıntısından kaynaklanan mevcut durumun fabrikalardaki çarkları durdurduğunu enflasyona da önemli derecede olumsuz etki yaptığını kaydetti.

Gayri safi milli hasıla içerisinde 35 milyar dolar payı olan, yaklaşık 350 bin çalışanı ile 1 milyon üzerindeki insana ekmek sağlayan plastik sektörünün tarihinin en zor sürecini yaşadığını aktaran Uysal, "Piyasalar normalleşene kadar plastik ham maddelerindeki ithalat vergilerinin geçici süreliğine sıfırlanmasını bekliyoruz. Özellikle pandemi döneminde dünyada faaliyet gösteren petrokimya firmalarının bir kısmının mücbir sebeplere bağlı olarak üretimi durdurması, kalanının ise üretimlerini azaltması ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, global piyasalarda olduğu gibi Türkiye'de de plastik ham madde fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ