USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Asacub Virüsü, android kullanıcılarının hesaplarını tehdit ediyor!

Mobil kullanıcılarını tehdit eden virüsler son zamanlarda gündemi sıkça meşgul ediyor. Kullanıcıların özel bilgilerini çalmaya yönelik virüslerden Asacub, Android kullanıcılarının bankacılık bilgilerini elde ederek hackerların...

Asacub Virüsü, android kullanıcılarının hesaplarını tehdit ediyor!
29-01-2016 06:42
Google News

Mobil kullanıcılarını tehdit eden virüsler son zamanlarda gündemi sıkça meşgul ediyor. Kullanıcıların özel bilgilerini çalmaya yönelik virüslerden Asacub, Android kullanıcılarının bankacılık bilgilerini elde ederek hackerların bir gecede binlerce dolarlık vurgun yapmalarına sebep oluyor.

Genel olarak Rusya, Ukrayna ve ABD'deki çevrimiçi bankacılık kullanıcılarını hedef alan Asacub truva atı, kısa sürede finansal alanı hedef alan ilk 10 zararlı program listesine girdi. Haziran 2015'te keşfedilen truva atının ortaya çıktığı ilk versiyonu kullanıcıların iletişim listelerini, tarayıcı geçmişini ve kurulan uygulamaların listesini çalabiliyor, verilen numaralara SMS gönderebiliyor ve ayrıca virüs kapan cihazın ekranını engelleyebiliyordu. Basit bir virüs olan Asacub, 2015'in sonlarında geliştirildi ve bankacılık uygulamalarını ele geçirmeye yönelik bir yapıya büründü.

KÖTÜ NİYETLİ HACKERLERİN HESAP BOŞALTMA ARACI...

Rus ve Ukrayna'daki büyük bankaların oturum açma sayfalarını taklit eden Asacub, bu sayede kötü niyetli hackerlar tarafından bir hesap boşaltma aracı olarak kullanılmaya başlandı. Zamanla Amerika kıtası ülkelerinde de görülen bu dolandırıcılık sistemi son olarak arama yönlendirme ve USSD talepleri gönderme gibi pek çok özelliğe kavuşarak Android ekosistemi için çok ciddi bir tehdit haline geldi.

Kaspersky Lab, son bir hafta içerisinde kullanıcılara zararlı yazılım bulaştırmayı amaçlayan 6.500'den fazla Asacub girişimi tespit ettiğini duyurdu. Kullanıcıları bankacılık uygulamaları konusunda tedbirli davranmaları konusunda uyaran Kaspersky Lab ABD Kıdemli Zararlı Yazılım Analisti Roman Unuchek, Kaspersky Lab ürünlerinin bu girişimleri başarıyla engellediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ