USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Artık bandajlar da akıllı hale geliyor

Bilim adamları, bir yaranın nasıl iyileştiğini tespit edebilen ve yaranın durumu hakkında doktora bilgi veren 3B baskılı, 5G teknolojili, akıllı bandajlar geliştiriyor.

Artık bandajlar da akıllı hale geliyor
25-04-2017 00:57
Google News

Swansea Üniversitesi Yaşam Bilimleri Enstitüsü, milyar dolarlık bir anlaşma ile 5G test merkezinde sağlık verilerini izlemek için toplanan verileri kullanabilen akıllı bandajlar geliştiriyor. Bu sayede, bandajın açılmasına gerek kalmadan yaranın durumu öğrenilebiliyor.

NASA, metalik uzay kumaşı üretti  NASA, metalik uzay kumaşı üretti

NASA, zorlu uzay görevleri için katkı imalat ile uzay kumaşı üretti. Prototip tasarımını...

Tedaviyi uyarlamak

Yeni bir Teknoloji sayesinde bandajları tekrar tekrar değiştirmek zorunda kalınmayacak. Tedaviyi ve hasta değişken düzeylerini izleyebilen gerçek zamanlı 5G teknolojisini kullanacak yeni bandajlar, nano teknoloji sensörleri sayesinde özel tedavi imkanı sağlayacak. 3B baskılı, akıllı bandaj, 5G kablosuz veri aktarımıyla sağlık bilgilerinizi doktorunuza gerçek zamanlı olarak iletilecek ve bu sayede doktorunuz size özelleştirilmiş sağlık önerileri sunabilecek.

17-04/24/akilli-yara-bandaji-shiftdelete.jpg

Araştırmacılar, önümüzdeki yıl içinde 5G test merkezi ve nanoteknolojik algılayıcıların testlerini tamamlamayı hedefliyor. Eğer süreç başarılı bir şekilde tamamlanırsa daha doğru ve daha hızlı bir şekilde hasta sağlık verilerine ulaşılabilecek. Böylelikle doktora gitmeye ve bandajın açılmasına gerek kalmadan yaranın durumu izlenebilecek.

::

SDN'den

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ