USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Arjantin Kovid-19'dan yoğun etkilenen ülkelerden gelen uçuşları durdurdu

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Kovid-19 karşı alınan önlemler kapsamında, 30 gün boyunca virüsten yoğun etkilenen ülkelerden gelen uçuşların durdurulduğunu açıkladı

Arjantin Kovid-19'dan yoğun etkilenen ülkelerden gelen uçuşları durdurdu
13-03-2020 09:17
Google News

Buenos Aires

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, ülkesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında, 30 gün boyunca virüsten yoğun etkilenen ülkelerden gelen uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, ülkesinin Dünya Sağlık Örgütünün "pandemi" ilan ettiği Kovid-19 virüsüne karşı aldığı önlemleri anlatmak üzere ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Fernandez, virüse karşı alınan önlemler çerçevesinde bir kararname çıkarılacağını belirterek, bu kapsamda Avrupa ülkeleri, ABD, Güney Kore, Japonya, Çin ve İran gibi virüsten yoğun etkilenen ülkelerden gelen uçuşların 30 gün askıya alındığını bildirdi.

Kovid-19 teşhisi konulan, şüpheli vaka olarak adlandırılan ve son iki hafta içinde virüsten etkilenen bölgelerden ülkeye dönen kişilerin 14 gün zorunlu olarak karantinaya alınacağını ifade eden Fernandez, buna uymayanlara karşı cezai yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.

Arjantin'de Kovid-19 nedeniyle 1 kişi öldü, vaka sayısı ise 31 olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ