USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Arçelik'ten yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir ürün kutuları

- Arçelik, Türkiye'de üretilen kutularında yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir kağıt kullanımına geçti

Arçelik'ten yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir ürün kutuları
24-12-2020 17:38
Google News

Arçelik, Türkiye'de üretilen kutularında yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir kağıt kullanımına geçti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın geleceği için sürdürülebilir iş modelleri geliştiren Arçelik, doğanın korunması adına önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.

"Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonu ile sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmalara imza atan Arçelik, Türkiye'de üretilen küçük ev aletleri ürünlerinin kutularını yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir kağıtlardan üretti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, "Küresel üretimde karbon nötr olmayı başarmış bir şirket olarak, çevresel sürdürülebilirlik performansımızı daha da ileri taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Ürün kutularımızda daha önce en az bir kere kullanılmış kağıtları geri dönüştürerek yeni ham madde ihtiyacını ortadan kaldırıyor, böylece geri dönüşüme destek vererek enerji tasarrufu sağlarken, doğal varlıklarımızı ve çevreyi koruyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağaçların yaşamları boyunca ortalama 2 ton karbondioksit tutarak küresel ısınmaya sebep olan sera etkisinin azalmasına yardımcı olduğunu, 1 ton kağıdın geri dönüştürülmesinin 17 ağacı kurtardığını, 26 ton su israfını engellediğini bildiren Bulgurlu, "Birçok ürün kategorimizde hayata geçirdiğimiz projemizi 2021'de tüm markalarımıza ve küçük ev aletleri kategorilerimize yayarak bütün kutularımızın yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir kağıttan üretilmesini hedefliyoruz. Herkesi bu farkındalıkla hareket etmeye davet ediyor, sizleri de bu gurura ortak etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi