USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Arçelik, 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı

"Global yaygınlığımız, geniş paydaş ağımız; gezegeni, yaşamımızı ve işimizi iyileştiren teknolojilerimizle çevresel ve sosyal sorunların çözümü için somut adımlar atıyoruz"

Arçelik, 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı
04-06-2020 15:44
Google News

Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, "Global yaygınlığımız, geniş paydaş ağımız, gezegeni, yaşamımızı ve işimizi iyileştiren teknolojilerimizle çevresel ve sosyal sorunların çözümü için somut adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Arçelik, Türkiye, Romanya, Birleşik Krallık, Rusya, Fransa, İsveç, Çin, Norveç, Finlandiya, Güney Afrika, Tayland ve Danimarka olmak üzere 12 ülkedeki operasyonları ile ilgili gelişmeleri paylaştığı 2019 Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, iş stratejilerini "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonuyla belirleyen Arçelik, raporda 2030 yılına doğru kısa-orta-uzun vadeli hedeflerini açıkladı.

Şirketin 12’nci Sürdürülebilirlik Raporu ile ilgili değerlendirmede bulunan Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu,"Sürdürülebilir bir dünyanın bugünden atacağımız adımlarla mümkün olacağı inancıyla ‘Geleceği İyileştiren Teknoloji’ çatı yaklaşımımızı belirledik. Global yaygınlığımız, geniş paydaş ağımız, gezegeni, yaşamımızı ve işimizi iyileştiren teknolojilerimizle çevresel ve sosyal sorunların çözümü için somut adımlar atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Arçelik’in 2030 hedeflerine dikkat çeken Bulgurlu, şunları kaydetti:

"Global üretim tesislerimizde kullandığımız elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı, atık geri dönüşüm oranımızı yüzde 99’a, ürünlerimizde kullandığımız geri dönüştürülmüş plastik oranını ise yüzde 40’a çıkartmayı hedefliyoruz. Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, çevremizin, ekosistemin, biyoçeşitliliğin ve doğal kaynakların korunmasının, en önemli sorumluluklarımız olduğunu bizlere bir kere daha hatırlattı. Pandemi sonrası sürdürülebilirliğin tüm şirketler için bir iş modeli haline geleceğine inanıyoruz. İnsanlar, satın alım kararlarıyla şirketlere çevresel ve sosyal konularda sorumluluk almaları gerektiğini net olarak ifade edecektir."


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ