USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Araştırmacılar mikroçip içine nasıl bakıyor!

Araştırmacıların, var olan mikroçiplerin içerisine hangi yöntemle baktığını merak ediyor musunuz? T-Rays yöntemine ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Araştırmacılar mikroçip içine nasıl bakıyor!
04-06-2016 21:57
Google News

Araştırmacıların, bilim insanlarının yaptıkları çalışmalar, gerçekleştirdikleri deneylerdeki yöntemleri her zaman ilgi çekici ve merak edilir olmuştur.

Bilimle doğrudan bir bağlantısı olmayan insanlar dahi, bilim insanlarının izledikleri yolu takip etme isteğinde bulunmuşlardır.

Teknoloji biliminin en küçük yapı taşlarının üyelerinden biri olan Mikroçiplerin içerisinde araştırmacıların nasıl inceleme yaptığını merak etmiş miydiniz? Kullanılan yöntem sandığızdan daha ilginç olacak.

Mikroçiplerin İçine Bakma Yöntemi

Profesörler, bilim insanları tek bir başlık altında toplamak gerekirse araştırmacılar, "Terahertz Radiation" adındaki T-Rays yöntemini, mikroçiplerin içerisinde incelemelerde bulunmak için kullanıyorlar.

T-Rays kullanım alanları yalnızca mikroçiple sınırlı değil. Terahertz radyasyonu halihazırda, yüksek hızda wireless çözümü, bomba yapımı, tümör belirlenimi ve mikroçipte görüldüğü üzere mikroskobik boyuttaki nesnelerin görülmesi gibi işlevlere sahip durumda.

16-06/04/spinstrom_muenzenberg_hell.jpg

Yeni Mikroçip Kamerası Ürettiler

University Of Exter araştırmacıları, mikroskobik seviyedeki mikroçip çalışmalarında kullanılmak üzere yeni bir terahertz kamera üretimine bulundular.

Mikroçiplerin sahip oldukları hataları tespit etmek ve bunları onarmak için alternatif çözüm yolları üretmek amacıyla üretilen kamera, mikroçip araştırmalarına yeni bir boyut kazandıracak.

Mikroçip üzerinde incelemeler yaparken, hiçbir şekilde cihazlara zarar vermeyeceği ön görülen terahertz kamera, bilgisayar çiplerinin kullanım alanında da işlev görebilecek.

Proje lideri Rayko Stantchev, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, içerisinde yer aldığı ekip tarafından üretilen prototip terahertz kameranın mikroskobik araştırmalar alanında yeni çözüm yolları yaratabileceğimi ifade ederken, bu yöndeki çalışmalara yeni bir boyut kazandırabileceğini belirtti.

Henüz başlıca olarak Mikroçip araştırmalarında kullanılacak terahertz kameranın, gelecek süreçte medikal uygulamalarda işlev görebileceği Engadget'taki haberde yer aldı.

Rayko Stantchev yeni çözümü ileri ki süreçte cilt kanseri tespiti ve tedavi aşamasında kullanma yönünde istekleri olduğunu sözlerine ekledi.


SDN

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ