USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Aras Kargo'nun yönetiminde “kadın-erkek“ eşitliği var

BM Kadınları Güçlendirme prensiplerini imzalayan ilk kargo şirketi olan Aras Kargo, kadın çalışanlara yönelik uygulamalarıyla örnek teşkil ediyor

Aras Kargo'nun yönetiminde “kadın-erkek“ eşitliği var
21-08-2020 14:17
Google News

Kadın-erkek dengesini gözeterek oluşturduğu yönetim ve çalışan kadrosuyla eşitliğin önemine dikkati çeken Aras Kargo'nun yönetiminin yarısı kadınlardan oluşuyor.

Aras Kargo'nun açıklamasına göre, şirket, erkek egemen bir sektör olarak bilinen kargo sektöründe, kadın istihdamını artırmaya yönelik izlediği politikayla yönetimde de kadın-erkek dengesini sağladı.

Aras Kargo'nun 8 kişiden oluşan yönetim ekibinin yarısını kadınlar oluşturuyor. BM Kadınları Güçlendirme prensiplerini imzalayan ilk kargo şirketi olan Aras Kargo, kadın çalışanlara yönelik uygulamalarıyla sektördeki öncü konumunu koruyor. Şirkette, içlerinde genel merkez yöneticileri, şube müdür ve temsilcileri, kurye, yedek parça yöneticisi ve teknisyenlerin de dahil olduğu 1.700'e yakın kadın görev yapıyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, bu rakama ulaşmalarında BM Kadınları Güçlendirme Prensipleri'ni imzalamalarının ve üst yönetim ekibinin yarısının kadın yönetici olmasının rolünün büyük olduğunu vurguladı.

Ayyarkın, atılan imzayla şirket insan kaynakları politikalarında radikal bir karar alarak kadın çalışan sayılarını artırmak üzere bir kota koyduklarını kaydetti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ