USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Aras Ağalarov: Dolara bağımlılıktan kurtulmak imkansız

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, Dolara bağımlılıktan kurtulmanın imkansız olduğuna dikkat çekerken seyreden yüksek enflasyonun sebebini de söyledi

Aras Ağalarov: Dolara bağımlılıktan kurtulmak imkansız
08-08-2021 11:37
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Crocus Group şirketi Başkanı Aras Ağalarov, İşadamı, dolara bağımlılıktan kurtulmanın imkansız olduğunu vurguladı. Ağalarov'a göre, çünkü bugün her şey dolar ile ölçülmekte.

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan işadamı “Amerikan doları” ile ilgili soruyu da cevapladı. 

Rusya'daki yüksek enflasyonun nedenlerinden birinin ABD'deki enflasyon olduğu konusunda Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'in haklı olduğunu kaydeden Ağalarov, "Bir göz atalım: ABD borcu yıl boyunca neredeyse 5 trilyon dolar arttı. 22 veya 23 trilyon borcu vardı. Şimdi ya 28 ya da 29. Yani, çok miktarda yeni para verdiler. Buna yumuşak para politikası denir. Bu bağlamda, doların kendisi biraz değer kaybetti. Ve dolara kıyasla, pandemi sırasında ruble de değer kaybetti. Yani, üst üste bindirilmiş bir enflasyonumuz var ” dedi.

İşadamı, dolara bağımlılıktan kurtulmanın imkansız olduğuna inandığına işaret ederek, "Çünkü bugün her şey dolar ile ölçülmekte, dolar, metre veya santimetre gibi uluslararası bir ölçü birimi haline gelmiş durumunda. Bugün dolar, her ne kadar konuşsak da, bir ölçü birimidir. Ve GSYİH ve petrol maliyeti ve gaz maliyeti ve aklınıza gelen her şey. Yani her şey dolar ile ölçülür. Tıpkı her şeyin metre ve santimetre ile ölçüldüğü gibi" ifadelerini kullandı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ