USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İslam-Hayat - Ramazan 1446

Arap ülkelerinin çoğu, ramazan ayının yarın başlayacağını duyurdu

Suudi Arabistan'ın da aralarında olduğu birçok Arap ülkesi yarın ramazan ayının başlangıcı olduğunu açıkladı

Arap ülkelerinin çoğu, ramazan ayının yarın başlayacağını duyurdu
28-02-2025 23:09
İstanbul
Google News
İSTANBUL

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, ramazan hilalinin görüldüğü ve 1 Mart'ın ramazanın ilk günü olacağı ifade edildi.

Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Bahreyn, Kuveyt, Filistin, Yemen, Irak, Ürdün, Suriye, Lübnan, Sudan, Libya, Tunus ve Cezayir'den yapılan açıklamalarda da ramazan ayının 1 Mart Cumartesi günü başlayacağı belirtildi.

Öte yandan Irak'ta Şiilerin en büyük dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani'nin ofisi ile Lübnan Yüksek Şii İslam Konseyi ise ramazanın ilk gününün 2 Mart Pazar olacağını duyurdu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ