USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Araç Yağ Değişimi

Araç Yağ Değişimi

Araç Yağ Değişimi
06-12-2022 11:11
Google News

Motorlu araçların daha sağlıklı çalışabilmesi için yağların çok büyük bir önemi vardır. Motor çalışırken, motorun içindeki dişlilerin birbiri ile sürtünmesi sonucu hem büyük bir ısı ortaya çıkar hem de bu tortul oluşumu görülür. Motor yağı sayesinde sürtünme kuvveti olabildiğince az bir seviyeye indirilir. Dolayısıyla motorun parçaları sürtünme kuvveti yüzünden daha az hasar alır ve tortul oluşumu da azalır. Ancak bu yağın da belirli bir ömrü vardır. Çünkü yağ içerisinde biriken tortular yüzünden, yağ akışkanlığını kaybeder ve sürtünme kuvvetini azaltma özelliği ortadan kalkar. Eski yağın kullanılması sonucunda motor daha fazla yorulur, yakıt israfı meydana gelmeye başlar ve sürüş esnasında daha düşük performans aldığınızı fark edebilirsiniz. Aracınızı düzenli olarak check up ve periyodik bakımlara götürerek kolaylıkla araç yağlarınızı değiştirebilir ve ihtiyacınız olan diğer tüm onarım hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Eğer araç yağ değişimi için aracınızı güvenilir bir servis noktasına götürmek istiyorsanız Otopratik sizin için en doğru adres olacaktır. Alanında uzman ve deneyimli çalışan kadrosu tarafından aracınızın ihtiyacı olan tüm bakım ve onarım hizmetlerini alabilmeniz mümkündür. Siz de zamanınızdan tasarruf etmek ve daha hızlı bir onarım hizmeti almak için Otopratik web sitesi üzerinden kolaylıkla servis randevusu oluşturabilirsiniz.

 

Araç Yağları Ne İşe Yarar ve Görevleri Nelerdir?

Başta motor yağının motor sağlığı için önemli bir yere sahip olduğundan bahsedebiliriz. Araç yağları sayesinde motorun mekanik aksamında bulunan parçaların hareketi kolaylaşır ve bu sayede tekere daha fazla gücün iletilmesi sağlanır. Motor yağı ve araç yağlarının işlevleri hakkında sizler için hazırladığımız ufak bilgileri aşağıdaki gibi maddeler halinde görebilirsiniz.

 

  • Sürtünmeyi en aza indirir. Birbirine temas halinde çalışan parçaların arasında ince bir yağ tabakası oluşturarak, sürtünmeden dolayı aşınmayı ve sıcaklığı en aza indirir.
  • Motor kompresyonunun düşmesini önler. Segmanların silindir yüzeyinden sıyırdığı yağ, segman ile yuvası arasına dolarak kompresyon kaçağına karşı sıvı conta gibi görev yapar. Kompresyonun, piston, segman, silindir arasından kartere kaçmasını en aza indirir.
  • Motor parçalarının soğumasına yardımcı olur. Karterde bulunan yağ, motor parçalarından daha soğuktur. Yağlama sırasında parçaların üzerinden aldığı sıcaklığı kartere getirerek parçaların soğumasına yardımcı olur.
  • Motor parçalarının temizlenmesinde de büyük bir rol oynar. Motor yağı, yağladığı parçalar üzerinde aşınmadan dolayı meydana gelen talaşları ve yanma sonucu oluşan atık tortuları bünyesinde toplayarak kartere getirir. Böylece motor parçalarının devamlı temiz kalmasını sağlar.

 

Araç Yağı Değişimi Fiyatları

Otopratik müşterilerinin aldıkları hizmetten memnun kalmasına çok önem veren bir firmadır. Bu memnuniyeti sağlamak için altın kurallarından birisi de hizmette kalitedir. Araçlarda kullanılan yedek parça ve malzemelerin hepsi tamamen araca uygun, kaliteli, garantili ve orijinal parçalardır. Bu sayede aracınızın ömrü uzar ve ilk günkü gibi bir sürüş performansı elde etmiş olursunuz. Şanzıman yağı değişimi , klima kompresörü tamiri, oto elektrik  gibi aracınız için önemli olabilecek işlemleri güvenle yaptırabilirsiniz. Ayrıca Otopratik’de, tüm müşterilerin kolaylıkla faydalanabileceği ekonomik onarım paketleri de bulunmaktadır. Bu onarım paketleri ve araç yağı değişimi fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için  Otopratik web sitesini ziyaret etmeniz yeterlidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ