USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

APT grupları saldırı tekniklerini çeşitlendirmeyi sürdürüyor

"Siber suçlular zaten başarıya ulaştıkları zaman durmuyor, sürekli olarak yeni TTP’ler geliştiriyorlar. "

APT grupları saldırı tekniklerini çeşitlendirmeyi sürdürüyor
04-08-2020 14:46
Google News

Kaspersky araştırmacılarının 2020’nin ilk yarısında elde ettiği bulgular, APT gruplarının tüm dünyada gelişim içinde olduğunu gösteriyor.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, son birkaç yıldır en çok öne çıkan tehdit gruplarından biri olan Lazarus grubu, finansal kazanımlar elde edebilmek için artık çok daha fazla yatırım yapıyor. Siber casusluk ve siber sabotaj gibi amaçlarının yanı sıra bu tehdit aktörü grup, tüm dünya çapında bankalar ve diğer bazı finans kurumlarını hedef aldı. Kaspersky araştırmacıları bu çeyrekte ayrıca Lazarus’un kötücül yazılımlarını yaymak için, siber suç ekosisteminde pek görülmeyen bir yöntem kullandığını; çok platformlu bir arayüz olan ve MATA olarak adlandırılan kendi fidye yazılımını geliştirip kullandığını da gözlemledi.

Lazarus, daha önce, kötü şöhretiyle hatırlanan WannaCry saldırısıyla ilişkilendirilmişti. CactusPete adlı Çinli grup, son dönemde yaygın olarak çeşitli işlevler için eklentiler içeren, karmaşık ve modüler bir saldırı platformu olan ShadowPad’i kullanıyor. ShadowPad, daha önce farklı saldırı vakalarında kullanılan farklı bir eklenti alt kümesiyle, bir dizi büyük siber saldırıda kullanıldı.

MuddyWater APT grubu, 2017’de keşfedildi ve o zamandan beri Orta Doğu’da aktif olarak varlığını sürdürüyor. 2019 yılında Kaspersky araştırmacıları, Orta Doğu’daki bazı telekomünikasyon şirketleri ve hükümet kurumlarını hedefine alan saldırı faaliyetlerini bildirmişti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ