USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Watch uygulamaları iPhone'suz çalışabilecek

Apple Watch ilk tanıtıldığında çoğu uygulamanın çalışması için eşleşmiş telefona ihtiyaç duyuyordu. 1 Haziran itibari ile bu değişiyor. Saat artık iPhone'suz çalışabilecek

Apple Watch uygulamaları iPhone'suz çalışabilecek
24-04-2016 06:47
Google News

Apple Watch ilk tanıtıldığında çoğu uygulamanın çalışması için eşleşmiş telefona ihtiyaç duyuyordu. 1 Haziran itibari ile bu değişiyor. Saat artık iPhone'suz çalışabilecek.

Dün Apple, geliştirici web sitesinde bir gereklilik notu yayınladı. Bu nota göre, 1 Haziran'dan sonra yüklenecek olan Apple Watch uygulamaları, watchOS 2 SDK'sına göre hazırlanmış olmalı. Yani uygulamalar Apple Watch'un kendi bünyesinde de çalışabilmeli. Hatırlarsanız Apple Watch ilk tanıtıldığında birçok uygulama çalışmak için eşlenmiş telefona ihtiyaç duyuyordu. Artık bu böyle değil.

BAĞIMSIZ BİR AKILLI SAAT OLARAK GELİYOR...
Öte yandan bu değişiklik, bir sonraki Apple Watch'a da taban hazırlıyor. Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen Apple Watch 2'nin iPhone olmadan da çalışabileceği söyleniyordu. Yani tamamen bağımsız bir akıllı saat arıyorsanız ikinci nesli bekleyebilirsiniz.

Her geçen gün kızışan giyilebilir pazar rekabetinde Apple da yerini korumak istiyor. Bir sonraki Apple Watch'u tasarımdan çok donanımsal iyileştirmelerle kullanıcı karşısına çıkacak. Pil ömründe gözle görülür artışa sahip olacağı  düşünülen modelin tanıtım tarihi ise kesinlik kazanmadı.


scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ