USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple satışlarda Samsung'u geçti

Apple ve Samsung arasındaki akıllı telefon savaşı kızışmaya devam ediyor. Pastadan en büyük payı alan iki şirketin 2016 yılı performansları ile karşınızdayız.

Apple satışlarda Samsung'u geçti
01-02-2017 21:37
Google News

Telefon satışlarında dünyada başı çeken iki firmanın çarpışması tüm hızı ile devam ediyor. Samsung ve Apple mobil cihazlarda ne durumdalar? Galaxy telefonlar ve iPhone arasında nasıl bir rekabet yaşanıyor?

iPhone satışları rekor kırıyor! iPhone satışları rekor kırıyor!a

iPhone satışları tüm hızıyla devam ediyor. Apple tarafından yapılan açıklama ile akıllı telefon...

Apple uzun zaman sonra Samsung'u geçti

Normalde pazar payı olarak Samsung marka cep telefonlarının Apple'a karşı iki-üç puanlık bir üstünlüğü olur. Genel olarak bu durum hem çeyrek dönem hesaplarına, hem de yılın genel değerlendirmesine yansır.

2016 yılının dördüncü çeyreğini göz önüne aldığımızda, Apple'ın uzun zaman sonra Samsung'a karşı üstünlük kurduğunu görüyoruz. Aradaki fark ise gerçekten de çok küçük.

17-02/01/samsung-apple-sdn.png

Apple yüzde 17.8 ile dördüncü çeyrekte başı çekerken, Samsung yüzde 17.7'de kaldı. Özellikle geçtiğimiz yıl aynı dönem iki şirket arasında 3 puanlık bir Samsung üstünlüğü yer alırken, bu kez yerlerin değişmesi gerçekten de ilginç oldu.

2016 yılının tamamı olarak baktığımızda ise Samsung'un Apple'a karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Galaxy Note 7 olaylarına rağmen, yüzde 20.8 gibi geçtiğimiz yıla oldukça yakın bir oranla yılı bitirdi. Pastanın diğer büyük payını alan Apple ise 1.5 puan düşüşle yüzde 14.5'e geriledi.

:: Sizce 2016'nın en dikkat çekici telefon markası hangisiydi?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ