USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Pay'in gözü dev Çin pazarlarında

2014 sonunda lanse edilen Apple Pay yavaş yavaş gelişiyor. Apple'ın ödeme sistemini sokmak için gözü şimdi de Çin pazarında.

Apple Pay'in gözü dev Çin pazarlarında
19-02-2016 04:47
Google News

2014 sonunda lanse edilen Apple Pay, yavaş yavaş gelişiyor. Apple'ın ödeme sistemini sokmak için gözü şimdi de Çin pazarında.

Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre Apple Pay, resmen Çin pazarına girdi. Ödeme sistemi rakiplerine karşı elini güçlendirmek istiyor. Apple Pay, ilk olarak iPhone 6 lansmanında, yani Ekim 2014'te lanse edilmişti. O günden bu yana yalnızca ABD, Birleşik Krallık ve Kanada'da hizmete açılan servis dev pazara resmen girdi.

RAKİPLERİ ÇOK FAZLA...

Apple'ın rakipleri çok. Özellikle Çin'de Alipay, WeChat gibi sistemler Apple'ın hakimiyet kurmasını engelleyebilir. Samsung'un benzer ödeme sistemleri ile ilgili çalışmalar da sürüyor ve LG'nin de çok benzer bir sistemi sunacağı bilinenler arasında. Yani Apple'ın işi hayli zor.

Şu aralar Mart ortası yapacağı akıllı telefon ve tablet odaklı lansmanına odaklanmış olan şirketin, bu sisteminin daha da yaygınlaşmasını ve daha ileriki dönemlerde ülkemize gelmesi bekleniyor.


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ