USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Pay'in 2016'da Çin'e Geleceği Kesinleşti

Apple, daha önceki tahminleri doğrulayarak Apple Pay’in 2016’da Çin’de kullanıma sunulacağını resmi olarak duyurdu. Mobil ödeme sistemi Apple Pay’in önümüzdeki yıl Çin’de kullanıma sunulacağı resmi...

Apple Pay'in 2016'da Çin'e Geleceği Kesinleşti
18-12-2015 22:22
Google News

Apple, daha önceki tahminleri doğrulayarak Apple Pay’in 2016’da Çin’de kullanıma sunulacağını resmi olarak duyurdu.

Mobil ödeme sistemi Apple Pay’in önümüzdeki yıl Çin’de kullanıma sunulacağı resmi olarak duyuruldu. Teknoloji devi konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu hizmeti Çin’in banka kartı endüstrisini yöneten China UnionPay ile işbirliğine giderek ülkede yürürlüğe sokacağını belirtti. 2016’nın ilk aylarında kullanıma sunulması hedeflenen Apple Pay’in Çin’in en önemli 15 bankası tarafından destekleneceği belirtiliyor.

Diğer yandan, bu hizmetin kullanıma sunulmadan önce halen Çin hükümeti tarafından uygulanan düzenlemeleri gerektirdiği bazı testlere ve belgelere tabi tutulacağı söyleniyor.

Halihazırda UnionPay tarafından geliştirilmiş temassız ödeme teknolojisi QuickPass’la birlikte çalışacak olan hizmet iPhone 6 ve Apple Watch sahiplerinin ülke çapındaki mağazalarda ödeme yapabilmesine olanak tanıyacak.

Geçtiğimiz Kasım ayında Apple’ın, Çin Yeni Yılı’nın kutlandığı 8 Şubat’tan önce Apple Pay’ı ülkede kullanıma sunmayı hedeflediği iddia edilmişti.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ