USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple, İran'a ambargo uyguluyor!

Apple, ABD'nin İran üstündeki yaptırımlarını bir kademe daha ileriye taşıyacak bir karara imza attı. Peki Apple'ın oldukça tepki aldığı bu ilginç kararın altında kimin imzası var?

Apple, İran'a ambargo uyguluyor!
27-08-2017 01:32
Google News

Amerika Birleşik Devletleri'nin bir süredir İran'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ülkede resmi kanallardan iPhone satışının yapılamıyor olmasına karşın yine de ülkenin %11'lik bir kısmının iPhone kullandığı İran'a bir yaptırım da Apple'dan geldi.

Apple, İran uygulamalarını AppStore'dan kaldırıyor!

Apple, geçtiğimiz hafta İranlı geliştiricilere ait popüler iOS uygulamalarını AppStore'dan kaldırdı. Apple sözcüsü Tom Neumayr tarafından da doğrulanan bu olayın nedeni ise Amerikan Başkanı Donald Trump.

۱۱% سهم بازار گوشی ایران متعلق به اپل است. احترام به حقوق مصرف کننده امروزه یک اصل است که اپل رعایت نکرده. حذف اپها را پیگیری حقوقی میکنیم.

— MJ Azari Jahromi (@azarijahromi) 24 Ağustos 2017

Trump yönetiminin Obama hükümetine göre daha sert bir tutuma sahip olmasından kaynaklandığı düşünülen bu durum, İran Telekomünikasyon Bakanı Muhammed Cavad Azari Jahromi tarafından, Twitter'dan yapılan açıklamayla sert bir şekilde eleştirildi.

Olay sonrasında attığı tweette "Müşteri haklarına saygı duymak, Apple’ın bugüne kadar uymadığı bir ilkedir. Uygulamaların ihmalini yasal olarak takip edeceğiz." diyen bakan, Apple'ın daha öncesinde de İran uygulamalarının ödeme sistemlerini değiştirmeleri konusunda yaptırım uyguladığını hatırlattı.

::

Kaynak: SHIFTDELETE

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ