USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple ile Qualcomm arasında savaş büyüyor!

Haksız rekabet iddiası ve patent ihlali nedeniyle Qualcomm ile arasında yaşanan anlaşmazlığı mahkemeye taşıyan Apple, krizin boyutunu yeni davalar ile artırmaya devam ediyor.

Apple ile Qualcomm arasında savaş büyüyor!
03-03-2017 11:07
Google News

Apple'ın uzun bir süredir iPhone modellerinde kullandığı modem yongalarını tedarik etmekte olduğu Qualcomm'a, haksız rekabet iddiası ile dava açtığını daha önce sizlere duyurmuştuk.

Qualcomm ve Apple arasında savaş büyüyor! Qualcomm ve Apple arasında savaş büyüyor!

Apple'ın haksız rekabet iddiası ile Qualcomm ile arasında yaşanan anlaşmazlığı mahkemeye taşımak...

Qualcomm'a karşı açtığı üç farklı dava ile yasal mücadeleyi sürdürmeye devam eden Apple, bunlara bir yenisini daha ekleyerek iki firma arasında devam eden yasal savaşın boyutunun artmasına neden oldu.

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni rapora göre Apple, Qualcomm'a karşı açtığı davalara İngiltere'de bir yenisini ekledi.

Apple ile Qualcomm arasında patent savaşı!

Apple'ın İngiltere'de Qualcomm'a karşı bugün açtığı davanın maddi boyutu bilinmezliğini korurken, dava konusunun diğerleri ile benzer bir şekilde patent ihlali olduğu belirtiliyor.

17-03/03/apple-iphone.jpg

Qualcomm'un iPhone modellerinde kullanılacak modem yongalarının üretimini yapmak için 5 kat daha fazla ücret talep ettiğini iddia eden Apple, bunun haksız rekabete yol açtığını belirterek soluğu mahkemede alıyor.

Qualcomm yetkilileri ise İngiltere'de açılan dava hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, Apple'ın iddialarını şiddetle reddettiklerini ve bunların gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

:: Firmalar arasında yaşanan patent davaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ