USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple'dan bugüne kadar üretilmiş en ince MacBook Pro geliyor

İçinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinde yeni MacBook Pro'yu tanıtması beklenen Apple bugüne kadar üretilmiş en ince MacBook Pro'yu piyasaya çıkarabilir. Sızdırılan bilgilere göre yeni MacBook...

Apple'dan bugüne kadar üretilmiş en ince MacBook Pro geliyor
25-05-2016 00:02
Google News

İçinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinde yeni MacBook Pro'yu tanıtması beklenen Apple bugüne kadar üretilmiş en ince MacBook Pro'yu piyasaya çıkarabilir. Sızdırılan bilgilere göre yeni MacBook hem tasarım hem de donanım açısından oldukça ses getirecek.

12-macbook-black-side-1200x730

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından sızdırılan bilgilere göre bu yılın sonunda bugüne kadar gördüğümüz en farklı tasarıma sahip ve en iddialı donanım bileşenlerini bünyesinde barındıran MacBook Pro ile karşılaşabiliriz.

Kısa bir süre önce muhtemel özelliklerini belirttiğimiz cihaz, USB Type-C girişi ile gelecek. Thunderbolt 3 desteği de ayrıca yeni dizüstü bilgisayarda yerini alacak. Asıl yeniliklerin tasarım anlamında karşımıza çıkacağı MacBook Pro dokunmatik OLED ekrana sahip olabilir. Klavyeden ayrılabilen ekranı sayesinde cihazı aynı zamanda tablet olarak da kullanmak mümkün olacak. Klavyedeki fiziksel tuşların yerinde dokunmatik bir panelin bulunacağı söylenen yeni cihaz 13 inç ve 15 inç ekran büyüklüğüne sahip iki farklı versiyonla karşımıza çıkacak.

Microsoft ve Dell gibi Apple'ın sektördeki en dişli rakipleri İntel'in altıncı nesil işlemcilerini kullanıyor. Apple ise Broadwell ve Haswell işlemcileri ile yoluna devam ediyor.  Retina MacBook Pro 2016'da ise Skylake işlemci kullanacak.
Başta performans olmak üzere şarj süresi ve batarya kullanım ömrü konusunda çok ciddi artışları beraberinde getirecek olan yeni işlemci ile Apple tekrar rakiplerinin önüne geçecek.
İntel tarafından üretilen Skylake işlemciler sayesinde birden fazla işlemi aynı anda sorunsuz şekilde ve rahatlıkla yapabilmek mümkün. Aynı zamanda USB 3.1 desteği sağlayan işlemciler ilk olarak MacBook Air ile gelen USB Type-C'yi de yüksek performansla kullanmamızı sağlayacak. Bildiğiniz üzere USB Type-C aslında USB girişinin şeklini ifade ediyor arka planda USB 2.0 alt yapısı bu girişe sahip olan cihazlarda yer alabiliyor.

iPad Pro ile tablet sektöründe kuralları yeniden belirleyen Apple, MacBook Pro 2016 ile de tüm alışılagelmiş dizüstü bilgisayar anlayışını alt üst edebilir.


Kaynak: SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ