USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple CEO'su Tim Cook: iPhone fiyatları ucuzlayacak!

Üretim maliyetine göre yaklaşık 3 katı bir fiyat etiketiyle satılan iPhone'un fiyatları Tim Cook'a göre yakın zamanda ucuzlayabilir.

Apple CEO'su Tim Cook: iPhone fiyatları ucuzlayacak!
25-05-2016 00:03
Google News

Apple'ın akıllı telefon modeli iPhone, pek çok kullanıcı tarafından pahalı olması nedeniyle eleştiriliyor.
Üretim maliyetine göre yaklaşık 3 katı bir fiyat etiketiyle satılan telefonun fiyatları konusunda yakın dönemde bir düzenleme olacağı müjdesi bizzat Apple CEO'su Tim Cook tarafından verildi.

apple fiyatları

Hindistan'ın büyük televizyon kanallarından NDTV'ye konuşan Cook, iPhone modellerinin bu kadar pahalı olmasını yüksek gümrük giderleri ve vergilere bağlıyor.

iPHONE 6S KONTRAT HARİCİ SATIŞTA AMERİKA'DA 649 DOLAR

211 dolarlık bir üretim maliyeti olan iPhone 6S, Amerika'da kontrat haricinde 649 dolara satılıyor.
Üretiminden raflara dağıtılana kadar 3 kattan fazla bir fiyat farkı oluşan iPhone modellerinin fiyatlarında bir iyileştirme yapılacağı müjdesini veren Tim Cook, vergilerin düşürülmesi ve gümrük giderlerinde esneklik yapılması halinde fiyatların çok daha ucuzlayacağını belirtti.
Bu da en azından işin gümrük tarafında Apple'ın Foxconn ile beraber yeni kıtalarda üretim tesisleri oluşturabileceği ihtimalini arttırıyor.

Aslında iPhone akıllı telefon modellerinin fiyatları üzerinde uzun süredir tartışılan bir durum. Zira şirketin donanımdan ziyade yazılım tarafında büyük bir karlılığa sahip olduğu bir gerçek.
Bakalım iPhone SE ile “Herkesin erişebileceği iPhone.” yaratan Apple, büyük bir tartışma konusu olan fiyat politikasını güncelleyecek mi?


SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ