USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

AppGallery güvenli bir uygulama dünyası sunuyor

Kullanıcıların parmak izleri ve yüz kimliği tanıma dahil hassas biyometrik verileri, işletim sistemindeki çekirdek düzeyinde güvenli bir şekilde depolanıyor

AppGallery güvenli bir uygulama dünyası sunuyor
10-03-2021 15:31
Google News

Huawei'nin resmi uygulama dağıtım platformu AppGallery, güvenli bir uygulama dünyası sunuyor.

Şirket açıklamasına göre, Nisan 2018'de Huawei akıllı telefonlarında piyasaya sürüldüğünden bu yana AppGallery'nin aktif aylık kullanıcı sayısı 530 milyona yükseldi. Mağaza, şu anda dünyanın en büyük 3 uygulama mağazasından biri olarak öne çıkıyor. AppGallery'de bulunan 2,3 milyon geliştirici, özel olarak HMS Core ile entegre 120 binden fazla uygulama geliştirdi.

AppGallery, Huawei'nin "tam döngü güvenlik ve koruma sistemi" olarak tanımladığı sisteme sahip bulunuyor. Bu sistem, geliştiricinin gerçek adı doğrulamasını, dört adımlı bir inceleme sürecini, indirme ile yükleme korumasını ve güvenli uygulama çalışması için bir önleme mekanizmasını birleştiriyor. Geliştiricilerin uygulamalarını AppGallery'e entegre ettikleri noktada, doğrulama için geliştiricinin gerçek adı gerekiyor ve kimlik bilgileri ile kayıt lisansları kontrol ediliyor. Bu, bir uygulama yanlış işlevlerde bulunursa geliştiricinin takip edilebileceği anlamına geliyor.

Uygulama daha sonra kötü niyetli davranış tespiti, güvenlik açığı taraması ve gizlilik ihlali incelemesini içeren dört katmanlı bir koruma sürecinden geçiyor. Elle yeniden kontrol sırasında AppGallery'nin özel güvenlik testi ekibi, uygulamayı gerçek dünya senaryolarında ve gerçek cihazlarda kullanarak değerlendiriyor. Bu testler, uygulamaların uyumlu olduğundan emin olmak için tüm Huawei cihazlarının yanı sıra tüm işletim sistemi sürümlerini de kapsıyor.

Bir kullanıcı, uygulamayı cihazına indirdiğinde başka bir güvenlik katmanı devreye giriyor. Öncelikle uygulamaya cihazdan veri iletmek için şifreli kanallar kullanılıyor ve kurulumların tahrif edilmesini önlemek için bütünlük ve imza kontrolleri yapılıyor. Huawei ayrıca, kötü amaçlı yazılımların müşterinin cihazlarına ulaşmasını önlemek için AppGallery'de listelenen uygulamalarda yapay zeka tabanlı bir tehdit algılama taraması da çalıştırıyor. Bu, yalnızca bilinen tehditlerde değil, mevcut virüslerin yeni varyantlarında da gerçek zamanlı olarak çalışıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ