USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Apandisit ve kalın bağırsak kanserleri sıcak kemoterapi ile tedavi edilebilir'

Prof. Dr. Emel Canbay, Amerikan klinik kanser rehberlerine giren özellikle de apandisit kanseri ve kalın bağırsak kanserlerinin uygulamasında standart tedavi haline gelen karın içine sıcak kemoterapi ile tedavi şansı yakalanabildiğini söyledi.

'Apandisit ve kalın bağırsak kanserleri sıcak kemoterapi ile tedavi edilebilir'
06-03-2019 18:02
Google News

Ayrıca Canbay, Anadolu'da yaygın kullanılan bir düşünce olan 'kansere bıçak sürüldüğünde daha hızlı yayılır' ifadesinin bilim dünyasında daha yeni keşfedildiğini belirterek, hastalığın ameliyat yapıldıktan sonra damar yolu ile kemoterapi verilse de bıçak sürüldükten sonra olan üremesinin karın içine sıcak kemoterapi uygulaması ile tedavi edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Prof. Dr. Emel Canbay, yaklaşık 40 yıl önce tedavi sürecinde sonuç alamayan hastalarda uygulanmaya başlanılan karın içine sıcak kemoterapi (HIPEC: HİPEK; karın içi hipertermik kemoterapi) adı verilen yöntemin, artık günümüzde karın içinden başlayan tüm kanserler için ilk tedavi aşamasında bir tedavi seçeneği haline geldiğini söyledi. Kanser tedavisinde artık standart denilen ve Amerikan klinik kanser rehberlerine giren ameliyat ve kemoterapi uygulamalarının maalesef karından başlayan ve ileri evre olan kanserlerin tedavilerini çoğunluğunda sağlayamadığını vurgulayan Prof. Dr. Canbay, ameliyat ve damar yolu ile uygulanan kemoterapinin yan etkileri nedeniyle bir çok hastada beklenilen faydanın sağlanılamadığını belirtti.
Prof. Dr. Emel Canbay, bu nedenle daha yeni yeni Amerikan klinik kanser rehberlerine giren özellikle de apandisit kanseri ve kalın bağırsak kanserlerinin uygulamasında standart tedavi haline gelen karın içine sıcak kemoterapi ile tedavi edilebildiğini açıkladı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ