USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

AÖF sınav giriş yerimi nasıl öğrenebilirim! AÖF Güz dönemi sınavları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav tarihleri belli oldu.

AÖF sınav giriş yerimi nasıl öğrenebilirim! AÖF Güz dönemi sınavları
30-11-2015 16:04
Google News

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav tarihleri belli oldu. 23 Ekim 2015 Cuma günü kayıt yenilemenin ardından öğrenciler güz dönemi ara sınavına 12 - 13 Aralık 2015 tarihlerinde girecek. Öğrenciler sınav giriş yerini linkteki adresten öğrenebilecek.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerin 12 13 Aralık'ta yapılacak olan 2015-2016 öğretim yılı güz dönemi ara sınavı için “Sınav Giriş Belgesi” yayınlandı. İşte AÖF sınav giriş belgesi ile ilgili ayrıntılar..

Sınav giriş yerinizi öğrenmek için sisteme giriş yapabilirsiniz. Sınav Giriş Belgenizi www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresindeki “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bölümünden TCKN ve şifreniz ile giriş yaparak öğrenci sayfanızdan ya da AÖF Bürolarından alabilirsiniz.Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmenizde ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulunmanızda fayda olacaktır.Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmamaktadır. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 20162015-2016 Tek Ders Sınavı16 Temmuz 2016

SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

Güz Dönemi Ara 23 Ekim 2015Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 13 Aralık 2015Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2016Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu 24 Nisan 2016Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

AÖF SINАVLАRINА GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Fotoğraflı Sınav Giriş BelgesiFotoğrаflı ve Onаylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport )Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik оlsa öğrenci sınava alınmaz.Öğrеncilеr Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, binа, sаlon, sıra, tаrih ve sааtte sınava girmek zоrundadırlar.

SINAVA GELİRKEN YANINIZDA BULUNMAMASI GEREKENLER

Aşağıdakilerden herhangi birinin, kapalı durumda olmasına rağmen yanınızda bulunduğu tespit edildiğinde sınavınız geçersiz sayılacaktır.

1.Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları.2.Dersle ilgili her türlü kitap, not vb.3.Fotoğraf makinesi, kamera vb. görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar.4.Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar.5.Ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah

ÖNEMLİ UYARILAR

1.Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.

2.Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır.

3.Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kağıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.)

4.Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız.

5.Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır.

6.Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir.7. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz.

SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI 

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME 

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir.Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

SINAV YAYINLAMA SİSTEMİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yapılan sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtarları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminde yayımlanmaktadır.Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden TC kimlik numaranız ve şifrenizle oturum açarak, çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların cevaplarını görebilirsiniz.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ