AÖF not hesaplama nasıl yapılır merak ediliyor. AÖF bahar dönemi vize sınavlarına sayılı günler kaldı. AÖF bahar dönemi vize sınavları referandumun 16 Nisan’da yapılacak olması nedeniyle 29-30 Nisan tarihlerine alındı. AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir. Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için gerekli kriterler
FF dersinin olmaması, En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması, Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.AÖF ders geçme notları
84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz 77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz 71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz 66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz 61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz 56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz 50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz 46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz 40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz 33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz 0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.AÖF puan hesaplama nasıl yapılır?
AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir. Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF'de geçilemeyen dersler ne olacak?
AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
dikGAZETE.com