USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Anayasa teklifi Türkiye'nin parçalanmasına hizmet eder'

CHP Grup Başkanvekili Altay, "Bu yeni anayasa teklifi Türkiye'nin güçlenmesine değil, tam aksine parçalanmasına hizmet eder." dedi. - Anadolu Ajansı

'Anayasa teklifi Türkiye'nin parçalanmasına hizmet eder'
08-04-2017 23:07
Google News

BURSA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İl Teşkilatı ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ''Bursa Hayır İçin Yıldırım'da Buluşuyor Yürüyüşü''ne katıldı. Mesken Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Erikli Meydanı'nda sona erdi.

Engin Altay, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların özellikle yeni anayasa metnini çok iyi okumaları ve ondan sonra "Evet ya da Hayır" kararını bilinçle ve düşünerek vermeleri gerektiğini belirtti.

Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanına çok fazla yetki verildiğini vurgulayan Altay, "Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum, bu teklif geçince şimdi yapamadığınız neyi yapacaksınız? Bu yeni anayasa teklifi Türkiye'nin güçlenmesine değil, tam aksine parçalanmasına hizmet eder." diye konuştu.

Altay, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin içerisinde terörün nasıl sonlanacağına dair tek bir cümlenin olmadığını ileri sürerek, "Devletin FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarması ve açıklaması, sonra da bu kişilerin bağımsız Türk mahkemeleri önünde yargılanması şeref borcudur." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Batuhan Atik

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ