USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların radarında

"İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisi, son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yoğun bir şekilde yöneldi"

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların radarında
07-01-2020 13:57
Google News

Beyttürk iştiraki olan Reagroups Gayrimenkul Pazarlama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yoğun bir şekilde yöneldiğini bildirdi.

Beyttürk'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Keleş, Reagroups olarak şu anda pazarlamasını gerçekleştirdikleri 7 farklı proje bulunduğunu, Anadolu Yakası'nı Orta Doğu ve Çin pazarı ile buluşturarak her ay onlarca konutun yabancı yatırımcıya satılmasına aracılık ettiklerini belirtti.

Keleş, gayrimenkul sektöründe uzun süredir devam eden belirsizliğe rağmen geçen yıl yabancıya konut satışında vatandaşlık imkanının 250 bin dolara çekilmesi ve artan yabancı teşvikleri ile birlikte 2018 ve 2019'da yabancıya konut satışında patlama yaşandığını kaydetti.

Özellikle İstanbul Avrupa Yakası'na olan yoğun talebin Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar lokasyonlarında sıkıştığını belirten Keleş, inşaat sektörünün daralması ile bu bölgelerde yeni inşaat projelerinin başlamaması ve mevcut stokların hızla erimesi nedeniyle yabancı talebine, Avrupa Yakası'nda tamamlanmış proje seçeneğinin sunulamaz hale geldiğini aktardı.

Avrupa Yakası'nda, hemen teslim projelerde kalan konut stoklarının azalması ile yabancı yatırımcıya inşaatı devam eden projelerin sunulduğunu bildiren Keleş, yabancı yatırımcının da yerli müşteriler gibi inşaat aşamasında olan projelere ilgisinin daha az olduğunu vurguladı.

Keleş, "Yabancı yatırımcı, önce Türkiye ekonomisine, sonra sektöre güven duyarak konut satın alıyor. Yatırımcıların konut satın alma hareketini, onlara sunulan vatandaşlık hakkı destekledi. Yabancı yatırımcı, ağırlıklı olarak tamamlanmış, tapusu verilen ve teslimi hemen yapılan konutları tercih ediyor. Bu noktada, İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan hemen teslim projelere karşı ilgi giderek artmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ