Öğrencilerin, kültürüne duyarlı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin emeklerini ortaya koydukları kültür projesi “Anadolu Rüyası”, Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center’da gerçekleşti. Türkiye karması ile Türkiye’nin renklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Anadolu Rüyası, Ardahan’dan Muğla yöresine, Giresun’dan Trakya’ya uzanan halay, horon, zeybek, karşılama ve daha birçok zenginliği ortaya koydu. Türkiye’nin 7 bölgesi arasında kültür köprüsü oluşturan “Anadolu Rüyası”, 250 dansçı, 40 müzisyenden oluşan Büyük Türkiye Orkestrası ve 60 kişilik sahne arkası ekibi ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Büyük Türkiye Orkestrası’nın dinletisiyle başlayan “Anadolu Rüyası” gösterisi, ikinci perdede öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Görsel bir şölene dönüşen gecenin sonunda en iyi 3 performans belirlendi. Bu sonuçlara göre Bornova Uğur Lisesi Muğla Yöresi ile 1’inci olurken, Gaziemir Uğur Lisesi İzmir Yöresi ile 2’inci, Giresun Uğur Lisesi ise Giresun Karşılaması ile 3’üncü oldu.
‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN 1 YILLIK EMEKLERİ ORTAYA ÇIKACAK’’
Gösteri öncesinde konuşan ve öğrencilerin 1 yıldır verdikleri emeklerin bu gösteri ile ortaya çıkacağını ifade eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, ‘’Bu güzel gösteri Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ile Uğur Okulları’nın Türkiye’nin her noktasına yayılmış okullarından gelen öğrencilerini bir araya getirdi. Öğrencilerimiz burada kültürümüzü, ezgilerimizi sergileyecekler. Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Antakya’ya kadar bütün bölgelerin renklerini, çeşitlerini bir arada kutlamak için 1 yıldır çalışan öğrencilerimiz, bu etkinlikle aynı zamanda birbirleriyle kaynaşma fırsatı da buldular.’’
ENVER YÜCEL’DEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Sözlerine, bu gösteri ile vermek istedikleri birlik beraberlik mesajını vurgulayarak devam eden Enver Yücel, ‘’Hiçbir rengi, hiçbir ezgiyi dışlamadan birlik olduğumuz zaman biz Türkiye’yiz. Biz hep beraber olduğumuz taktirde güçlüyüz. Birbirimizi ötelemeden, dışlamadan, birlikte yaşam kültürünü içselleştirip, onu şarkılarla, türkülerle, oyunlarla birleştirdiğimizde biz Türkiye’yiz. Uğurlu öğrencilerimiz de bugün yapacakları gösteri ile bu birliği sergileyecekler’’ diye konuştu.
LİSELİ VE ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİREN PROJE
Etkinliğin mimarlarından Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Derneği Başkanı Okan Gürbüz gösteri hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti: ‘’Bugün bizim için bir gurur gecesi. Türk halk oyunları adına, Türk kültürü ve folkloru adına çok önemli bir etkinlik. Anadolu Rüyası, Türk eğitim kurumları içerisinde yapılmış en kapsamlı proje. Liseli ve üniversiteli öğrencilerimizin bir arada çalışması ile lisede okuyan öğrencilerimiz üniversite dünyasının, vizyonun nasıl olduğunu görme şansları buldular. Üniversiteli öğrencilerimiz için ise kendilerinden yaşça ufak arkadaşlarla çalışmak ciddi bir deneyim oldu.’’ Uzun süren bir çalışma sonucunda ortaya çıkan gösteri ile vermek istedikleri mesaja da değinen Gürbüz, ‘’Biz bu gösteri ile Türk kültürünün, Anadolu kültürünün ne olduğunu, herkes için bu kültürün var olduğunu ve dünyada böyle bir kültürün eşi benzeri olmadığını göstermek istiyoruz’’ dedi.
Gösteriye hazırlık sürecinde önemli rol üstlenen öğrencilerden Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Çağatay Kaan Serçiler ise duygularını şu şekilde dile getirdi: ‘’Şu anda ülkemizde özellikle terör nedeniyle yaşanan birçok sıkıntı var. Bunlar bölünmemizi isteyenler tarafından yapılıyor. Ama biz her yöresiyle, her figürüyle, bütün müzikleriyle bir bütünüz ve bu burada bu birliğin mesajını vermek istiyoruz. Çünkü bu vatan bölünemez. Yıllar öncesinden bu noktaya gelmiş bir ülke birlik içinde yoluna devam etsin istiyoruz. İnşallah bu çalışmamızla bu yolda biz de bir destek sağlamış oluruz.’’
dikGAZETE.com