USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

“Anadolu Markaları Yarışıyor Türkiye İlerliyor“

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin: "Gaziantep’te hali hazırda harekete geçirdiğimiz ancak hep beraber daha da büyütebileceğimiz önemli bir dijitalleşme potansiyeli var"

“Anadolu Markaları Yarışıyor Türkiye İlerliyor“
16-11-2017 20:05
Google News

GAZİANTEP

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, "Gaziantep’te hali hazırda harekete geçirdiğimiz ancak hep beraber daha da büyütebileceğimiz önemli bir dijitalleşme potansiyeli var." dedi.

Şahin, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Gaziantep'te, "Anadolu Markaları Yarışması" kapsamında düzenlenen "Anadolu Markaları Yarışıyor Türkiye İlerliyor" toplantısının açılışında, dijitalleşmenin yeni bir ekonominin de habercisi olduğunu söyledi.

Ekosistemin artık tamamen değiştiğini, rekabetçi dünyanın artık KOBİ'lerin yanındaki veya ülkesindeki ile değil başka bir ülkedeki KOBİ ile rekabet etmesini gerektirdiğini dile getiren Şahin, "Verimlilik ve hız şart. Müşteriler artık günler içinde değil saatler içinde dönmenizi, çok hızlı bir şekilde hizmet almayı bekliyorlar." dedi.

Hem Türkiye hem il bazında skorlar ölçülüyor...

Şahin, dijital dönüşüm isteyen ancak bunu tam olarak nasıl yapacağını bilmeyen ve yardım isteyen şirketlere Vodafone olarak yardım ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Üretimden lojistiğe, müşteri ihtiyaçlarını analiz etmekten müşteri memnuniyetini ölçmeye kadar hizmetimiz var. Biz bunu yapabilmek için şirketlerin dijital iş ortağımız olmasını sağlayabilmek için bir platformu devreye soktuk. Yarına hazırım platformu. 'www.yarinahazirim.com'dan 53 bin şirket bu anketi doldurarak 5 milyon ziyaret sonucunda da skorları çıkardılar. Biz hem tüm Türkiye'nin hem de il bazında skorları ölçüyoruz. Vodafone olarak nesnelerin interneti platformuna Türkiye'de ilk yatırım yapan ve uçtan uca nesnelerin interneti platformunu müşterilerine sunan şirketiz. Bu sayede iş yapış şekillerini değiştiriyor ve dönüştürüyoruz. Son dönemde yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin dijitalleşme endeksini 48'den 53'e çıkardık. Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksini yüzde 55 olarak hesapladık. Gaziantep’te hali hazırda harekete geçirdiğimiz ancak hep beraber daha da büyütebileceğimiz önemli bir dijitalleşme potansiyeli var."

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de GSO olarak markalaşma çalışmaları kapsamında, "Kalite Seferberliği, Markaşehir Gaziantep, İnovasyon Vadisi Gaziantep, Ar-Ge'de Gaziantep Atılımı ve Akıllı Sanayi" projelerini gerçekleştirdiklerini anlattı.

Markalaşmanın başlı başına bir süreç olduğunu vurgulayan Ünverdi, "Sektörde her zaman bir adım önde olan firmalar, markalaşma sürecini başarıyla tamamlamışlardır. Başarıyı devamlı kılmanın diğer yolu da markalaşmaya yapılan yatırımların devamının getirilmesi ve yenilenmesidir. Ar-Ge çalışmalarına ve inovasyona verilen önem; yapılan çalışmaların-araştırmaların doğru tercih edilmesi ve doğru uygulanması, markalaşma sürecindeki esastır.” dedi.

Gaziantep sanayii, markalaşmada önemli hamleler yaptı...

Kentteki sanayileşme sürecinin 1989 yılında Gaziantep Sanayi Odası’nın kurulması sonrasında ivme kazandığını belirten Ünverdi, şöyle devam etti:

"Gaziantep 5 organize sanayi bölgesiyle Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahiptir. Bunun yanı sıra Gaziantep-Kilis sınırında, Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlattığımız çalışmalar da sonuçlandırma aşamasına getirilmiştir. Endüstriyel tasarım konusunda başvurularına baktığımızda ise 4 bin 96 başvuru yapılmış olup en fazla başvuru yapan iller arasında 3. sırada yer alıyoruz.

2017 yılının Ocak-Eylül dönemine bakıldığında marka patent başvurularında ilk 10 il içerisinde 5. sırdaki yerimizi koruyoruz. 2017 yılının Ocak-Eylül döneminde baktığımızda ise endüstriyel tasarım başvurularında kentimiz 4. sıradadır.

Gaziantep, sanayisi ve ihracatıyla öne çıkan ve markalaşma alanında büyük hamleler yapan bir şehirdir. Sanayide markalaşmış, turizmde markalaşmış, kültürel zenginliği ile markalaşmış bir şehir olan marka şehir Gaziantep açıkçası durmak bilmiyor. Markalaşma hem sanayinin gelişmesi hem de yatırım ve turizm gelirinin artmasını sağlayarak kalkınmaya canlılık getirdiğine inanıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ