USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Amazon FirePhone serisi geri dönebilir

Amazon, 1 yıl önce gelişimini durdurduğu Linux tabanlı FirePhone akıllı telefon projesini yeniden diriltmek için çalışmalara başladı.

Amazon FirePhone serisi geri dönebilir
28-01-2016 06:37
Google News

Dünyanın en büyük online perakende marketlerinden Amazon, geçtiğimiz yıllarda FirePhone adı altında bir akıllı telefon projesi deneyimi yaşamıştı. Linux tabanlı Fire OS sistemiyle piyasaya çıkan ve Amerikalı devin büyük hüsranıyla sonuçlanan proje daha 1.yılını doldurmadan durdurulmuştu. Aradan geçen 6 ayın ardından bu cepheden yeni iddialar gelmeye başladı.

İddialara göre Amazon'un donanım ürünleri bölümü olan Lab126'da son haftalarda büyük bir hareketlilik başladı. Fire OS'u daha kullanışlı bir hale sokmak isteyen bölümün bu amaçla FirePhone‘u yeniden diriltebileceği öğrenildi. Google'ın Nexus programına benzer bir yol izleyecek olan markanın bazı büyük telefon üreticileriyle OEM üretim konusunda görüştüğü de gelen bir diğer bilgi olarak yer alıyor.

AKILLI TELEFONLA YENİ TANIŞMAK İSTEYENLERE...

Amazon, yüksek sayılabilecek teknik özelliklere sahip FirePhone‘u biraz daha alt-orta sınıf seviyelerine çekerek akıllı telefonla yeni tanışmak isteyen, ucuz ve basit bir akıllı telefon arayan kitleyi kendisine çekmek istiyor olabilir. Android'in de Linux tabanlı bir işletim sistemi olduğunu düşünürsek ve bu işten en kârlı çıkacak tarafın Google olduğunu söylersek yanlış düşünmüş olmayız.

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ