USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Altyapının mobilde de paylaşılıyor olması çok önemli'

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan "2023 hedeflerimiz doğrultusunda altyapının sadece sabitte değil, tamamıyla pasif anlamda mobilde de paylaşılıyor olması hedeflerimize ulaşmak için çok önemli." dedi.

'Altyapının mobilde de paylaşılıyor olması çok önemli'
24-05-2018 18:02
Google News

ANKARA

Sabit Elektronik Haberleşme Altyapısının Kiralanması Protokolü İmza Töreni, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Grand Ankara Otel'de gerçekleştirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, burada yaptığı konuşmada, altyapının paylaşılarak rekabetin servis noktasında verilmesini temin edecek ve ülkedeki mükerrer yatırımı önleyecek girişimin, sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek gerçekleşmesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar her operatörün farklı noktalarda yatırım yaptığını ve bunun paylaşımında istenilen verime ulaşılamadığını ifade eden Sayan, "2023 hedeflerimiz doğrultusunda altyapının sadece sabitte değil, tamamıyla pasif anlamda mobilde de paylaşılıyor olması hedeflerimize ulaşmak için çok önemli." diye konuştu.

Sayan, gerekli regülasyonların hazır olduğuna işaret ederek, referans dokümanıyla ilgili düzenlemeleri de protokolün akabinde yapacaklarını dile getirdi. Sayan, "Ülkemizin kalkınma hamlesinde yerli ve milli ürünlerle bütün bunların desteklenmesine çok önem veriyoruz." ifadesini kullandı.

"İsrafın önüne geçeceğiz"

Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen de kablo sistemleri altyapısını devraldıkları 2005'ten bu yana yaklaşık 650 milyon liralık yatırım sonucu ulaştıkları altyapıyı, imzalanan protokolle sektörün ve milletin hizmetine sunma yolunda adım atmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Türkiye'deki kablo altyapısının sahibi ve işletmecisi konumundaki Türksat'ın bugün 24 ilde 1 milyon 222 bin aboneye televizyon, 850 binden fazla aboneye internet ve 485 bin aboneye telefon hizmetini, yaklaşık 6 bin 500 kilometrelik fiber ağ ve 17 bin kilometrelik koaksiyel kablo ağı üzerinden sunduğunu belirten Şen, "Ülkemiz kaynaklarıyla teşkil edilen altyapının atıl kalması, var olan altyapının değerlendirilmesi yerine yeni altyapı kurulması zaman, para ve en önemlisi insan kaynağı israfıdır. İnşallah bu protokolle bu israfların önüne geçeceğiz." dedi.

Şen, protokolün ülke kaynaklarının verimli kullanılmasına, mükerrer yatırımların önlenmesine ve 2023 hedeflerine ulaşılmasına büyük katkı sağlayacağına inandıklarının altını çizerek, kablo TV altyapısının 81 il merkezine yaygınlaştırılması hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar açısından da bu iş birliğinin bir fırsat olduğunu, sektörün rekabetçi ve şeffaf bir yapıya kavuşmasının sağlanması için bunu çok değerli bulduklarını söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ