USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Altı yaşındaki çocuk Touch ID'yi aştı!

Mobil satın alımlarda güvenli olduğu için sıkça kullanılan Touch ID, aslında zannedildiği kadar güvenli de��il. Altı yaşındaki bir çocuk bile bu engeli aşabiliyor.

Altı yaşındaki çocuk Touch ID'yi aştı!
28-12-2016 10:09
Google News

iPhone 5s ile birlikte tanıştığımız Touch ID Teknolojisi şu anda bir çok işlem için kullanılmakta. Online alışverişte de sıkça kullanılan Touch ID, zaman zaman başımızı ağrıtabiliyor. 

Güvenlik için Touch ID yeterli değil

Arkansas Little Rock'ta bir anne kanepede uyurken 6 yaşındaki kurnaz kızının Touch ID engelini aşması ile 250 dolarlık bir sipariş ile karşı karşıya kaldı. Beyhany Howel, iPhone'unda güvenlik olarak Touch ID'yi aktif etmişti. Fakat kurnaz kızı Ashlynd, uyuyan annesinin parmağını iPhone'a okutarak güvenlik duvarını aştı ve alışverişe başladı. 

16-12/27/alti-yasindaki-cocuk-touch-id-yi-asti-2.jpg

Amazon uygulaması üzerinden Pokemon temalı öğeler sipariş eden küçük kız 250 dolarlık bir alışveriş yaptı. Bayan Howel uyandığında gelen fatura bildirimlerini görünce Amazon hesabının saldırıya uğradığını düşündü. Fakat kızının bütün siparişlerin evlerine geleceğini söylemesi ile olay açıklığa kavuştu.

Touch ID kullanım alanı genişleyecek Touch ID kullanım alanı genişleyecek

Apple tarafından geliştirilen Touch ID parmak izi sensörü teknolojisi için daha büyük planlar...

Bayan Howel'in maddi kaybı olmadı ama Touch ID'nin her durumda güvenli olmadığı anlaşılmış oldu. Bu tarz durumlar ile karşılaşmamak için telefonlarımızda farklı güvenlik önlemleri almamız gerekiyor.

::Sizce telefonlarımız yeterince güvende mi ?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ