USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Alternatif Bank'tan engelsiz bankacılığın örnek kurumu olma sözü

“Engellilerin başta kredi olmak üzere bankacılık ürün ve hizmetlerinden faydalanma noktasında sıkıntılı olduğunu tespit ettik. ”

Alternatif Bank'tan engelsiz bankacılığın örnek kurumu olma sözü
16-09-2020 16:02
Google News

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Alternatif Bank’ı 5 yıl içerisinde engelsiz bankacılığın örnek kurumu yapacağımıza söz veriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sadece bir başlangıç. Engelliler tarafından en çok tercih edilen banka olabilmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Gür, Alternatif Bank’ın geliştirdiği "Engelsiz Bankacılık" uygulamasına ilişkin video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Alternatif Bank’ın son birkaç yıldır dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmalarla bankayı adım adım yeni bir kültüre dönüştürdüklerini kaydetti.

Bunu yaparken odaklarına insanı aldıklarını ifade eden Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz pandemi gibi olağanüstü dönemden geçerken sağlığımızı korumak adına belli konularda kısıtlanıyoruz. Biliyoruz ki salgın gibi dönemlerde en çok engelliler etkileniyor. Tedbirler onlar için zorlayıcı oluyor. Toplum sağlığını koruma odaklı bile olsa alınan önlemler zaman zaman engelsiz bireylere ağır gelebiliyor. Halbuki engelliler her dönemde çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyor. Engelsiz Bankacılık dediğimiz zaman tüm hizmetlerimizin herkes tarafından kolaylıkla kullanılmasını anlıyoruz. Türkiye’de milyonlarca engelli birey var. Uzmanlar engelli sayımızın 5 milyonun altında olmadığını belirtiyor. Bu bireyler gerek çalışma hayatı gerek günlük yaşamın temel bileşenlerine ulaşmakta zorluk çekiyor.”

Gür, kendi ihtiyaçlarını karşılayarak hayatın bir parçası olmanın engelli olsun olmasın her vatandaşın hakkı olduğuna işaret ederek, aynı hakkın, bankacılık hizmetleri için de geçerli olduğunu vurguladı.

Eşitlilik yaklaşımının bir yansıması olarak bankacılık hizmetlerini herkesin erişebileceği şekilde tasarlamanın ve sunmanın önemine inandıklarını aktaran Gür, Alternatif Bank’ın iş yapış kültürünü bu yönde dönüştürdüklerini söyledi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ