USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Alternatif Bank'ın kredi hacmi 2020'de yüzde 25 arttı

"Başta sağlık önlemleri ve uzaktan çalışma olmak üzere dönemin gereklerine çok hızlı şekilde adapte olarak, bu zorlu süreci iyi yönettik ve de yılı hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık"

Alternatif Bank'ın kredi hacmi 2020'de yüzde 25 arttı
29-01-2021 14:01
Google News

Konsolide finansal sonuçlara göre aktiflerini bir önceki yıl sonuna kıyasla yüzde 22 artırarak 36,8 milyar liraya yükselten Alternatif Bank, nakdi ve gayri nakdi kredilerde yüzde 25 artışla ekonomiye yaptığı desteği 32 milyar liraya çıkardı.

Alternatif Bank'tan yapılan açıklamaya göre, banka salgına rağmen 2020 yılını hedeflerine paralel olarak tamamladı.

Alternatif Bank, 2020 yılında konsolide finansal sonuçlara göre aktif büyüklüğünü 2019 yılına kıyasla yüzde 22 artırarak 36,8 milyar lira seviyesine taşıdı. Bankanın nakdi (finansal kiralama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 32 milyar liraya ulaştı. Mevduat hacmi ise yüzde 15 artışla 18,3 milyar liraya ulaştı.

Bu dönemde de güçlü sermaye yapısını koruyarak, öz kaynaklarını yıl sonuna göre yüzde 24 artıran bankanın, konsolide net karı ise 121,6 milyon lira oldu.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Pandeminin tüm dünyada sosyal ve ekonomik hayatı etkilediği bir yılı geride bırakırken, banka olarak ilk önceliğimiz çalışanlarımız ve müşterilerimizin sağlığını korumak oldu. Başta sağlık önlemleri ve uzaktan çalışma olmak üzere dönemin gereklerine çok hızlı şekilde adapte olarak, bu zorlu süreci iyi yönettik ve de yılı hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık.

Bu başarıda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma yoğun eforları için teşekkür ediyorum. Koşullar gereği müşterilerimizle fiziksel olarak bir araya gelemediğimiz dönemde dahi basiretli ve danışman bankacılık anlayışımızı sürdürdük. Bilgi birikimimiz, finansman ve yapılandırmadaki desteklerimiz ve de teknolojik imkanlarımız ile müşterilerimizin yanlarında olmaya devam ettik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ