USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da Thüringen eyalet meclisinin ilk oturumu gergin başladı

Almanya'da aşırı sağcıların en fazla koltuk kazandığı Thüringen eyalet meclisinin seçim sonrası yapılan ilk oturumunda, aşırı sağcılar ile diğer partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Almanya'da Thüringen eyalet meclisinin ilk oturumu gergin başladı
26-09-2024 23:52
Google News
Berlin

​​​​​​​Thüringen eyalet meclisi, 1 Eylül'de yapılan seçim sonrası ilk kez toplandı.

Almanya'da Yeşiller Partisi yönetimi toplu istifa kararı aldıAlmanya'nın marjinal partileri demokratik sistemi kilitliyorAlmanya'da aşırı sağcı partilerin oylarındaki artış ülkede yaşayan Türkleri tedirgin ediyorAlmanya'daki seçimlerde aşırı sağın yükselişi Avrupa'da endişe yarattıAlmanya’da Müslümanlar, aşırı sağcı AfD’nin yükselişinden endişe duyuyorAlmanya'da Thüringen ve Saksonya eyalet seçimleri federal hükümeti zorluyorAlmanya'da aşırı sağcı AfD partisinin eyalet seçiminde birinci olmasına tepkilerAlmanya'da 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde aşırı sağ, ilk kez bir eyalet parlamentosu seçiminde ilk sırayı aldı

Meclis başkanı seçimi yapılacak oturumu, en yaşlı üye sıfatıyla aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif Partili (AfD) Jürgen Treutler yönetti.

Treutler, oturumda, iç tüzük değişikliği yapmak isteyen diğer partili milletvekillerine söz vermedi, iç tüzük değişikliği dilekçesini işleme almadı ve bir seçim yapılmadan oturumu sonlandırdı.

Milletvekilleri, Treutler'a tepki gösterdi.

Hükümet kurulana kadar görevine devam eden Eyalet Başbakanı Bodo Ramelow, AfD'nin anayasayı ayaklar aldığını savundu.

BSW Eyalet Meclisi Grup Başkanı Katja Wolf, "AfD'nin demokrasiyi adeta bir burun halkasına sokmasının tam bir felaket olduğunu" belirtti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), milletvekillerine söz verilmemesi ve iç tüzük değişikliği dilekçesinin işleme alınmamasını eyalet anayasa mahkemesine taşıma kararı aldığını açıkladı.